De Kennisbank voor Schilderen Met Olieverf

“Ben jij klaar voor de volgende stap?”

Alex MooymanMijn Naam is Alex Mooyman: Kunstenaar, maker van deze site, de videoschildercursus en de kleurenmengcursus.

Als jij de vorige videoschildercursus in jouw bezit hebt, zul je al goed in staat zijn tot het maken van een geslaagd schilderij. Je leerde hoe te beginnen met een leeg doek en dit te volbrengen tot een volwaardig schilderij met diepte, optisch perspectief en diverse slimme technieken. Iedereen die deze eerste cursus in zijn bezit heeft, heeft alle basisvaardigheden onder bereik om succesvol met olieverf te werken.

Je wil vast weten hoe het verdergaat… Iedereen die de basistechnieken zelf al kende en al een tijdje schildert zal op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen… Het wordt daarom tijd om de volgende stap te zetten…

Inmiddels ligt nu ook Videocursus 2 op jou te wachten.

cursusoverzicht

In deze spiksplinternieuwe videocursus pakken we de draad weer op en gaan we bovendien heel wat stapjes verder.

Voor mensen die de eerste videocursus in hun bezit hebben zal cursus 2 een logisch vervolg zijn. Je bent bekend met de basistechnieken en nu gaan we een stap verder. Je zult hiermee nog veel meer mogelijkheden erbij krijgen.

Voor mensen die zelf al aardig kunnen schilderen, zal deze nieuwe cursus zeker nieuwe geheimen en technieken onthullen. Ik leer je slimme technieken die maar weinig kunstschilders gebruiken. Hierdoor zul je resultaten bereiken waarvan niemand zal begrijpen hoe je het voor elkaar krijgt. (Niet verder vertellen dus…) Ik leer je bovendien hoe je kunt schilderen op gladde ondergronden als hout en plastic. Houd jij het liever bij doek? Deze lessen kun je ook gewoon op doek uitvoeren.

Bij een goed schilderij werken alle onderwerpen en daartussen liggende vormen samen aan een krachtig geheel.

Hoe krijg je de juiste verhoudingen en hoe zorg je dat je onderwerpen op de juiste plek zet? Hoe zorg je dat de vormen en onderwerpen met elkaar gaan samenwerken voor een sterker geheel? Ik leer je slimme methoden om je verhoudingen kloppend te maken, zonder het risico dat er iets mis gaat. Bij het plaatsen van een nieuw onderwerp in je schilderij is de exacte plaats hiervan heel belangrijk. Met mijn tips en trucs kan dit niet meer misgaan. Ook de verhoudingen die de verschillende onderwerpen samen met elkaar hebben dragen bij aan een goed schilderij. Bovendien zijn de vormen die tussen de onderwerpen ontstaan ook heel belangrijk om aandacht aan te besteden. Ik geef je hier inzicht in zodat jij een schilderij kunt maken dat zichzelf versterkt.

Deze kennis geeft jou schilderij net die extra dimensie die vele andere kunstschilders missen. Ik leer je hoe je vastlopen met je schilderij kunt voorkomen of verhelpen. Niets hoeft je meer in de weg te staan om je schilderij zo te krijgen als jij zelf wilt. Je krijgt veel meer grip op waar jij naar toe wilt met je schilderij.

Oog voor detail

Een schilderij komt tot leven zodra het een verhaal vertelt. Een belangrijke factor hierin kan zijn het toevoegen van vogels, dieren en mensen. Daarom laat ik je zien hoe je jouw schilderij tot leven brengt door het schilderen van zwaluwen en levende figuren. Daarbij gaan we extra op de details letten als schaduwen en lichtvlakken waardoor je figuren driedimensionaal worden.

Geen snelle beelden

Als ik naar bestaande video’s over schilderen van anderen kijk, valt mij op dat er altijd een gelikt geheel van wordt gemaakt. Dit wort gedaan om er een flitsende video van te maken en de kunstenaar op een voetstuk te zetten. Vaak wordt ook gewerkt met versnelde opnamen, waardoor de echte technieken niet meer te zien zijn. Hierdoor ontstaat vaak de indruk dat de kunstenaar heel goed is en onmogelijk om na te doen. Mijn videolessen zijn praktisch 1 op 1 opgenomen, zodat je geen seconde hoeft te missen van wat ik precies doe. Daarnaast geef ik continue uitleg van wat ik doe en waarom. Ook als ik een fout maak, laat ik jou dit gewoon zien, zodat je kunt leren van mijn fouten en je zult ervaren dat ook ik maar een mens ben. Daarnaast laat ik je zien dat iedere fout gemakkelijk hersteld kan worden. Olieverf is zo’n vriendelijk materiaal om mee te werken, dat er altijd wel weer een oplossing is.

Plezier beleven aan schilderen voert weer de boventoon

Schilderen heeft mij altijd gelukkig gemaakt en dat geldt vast ook voor jou. Hoewel je in deze nieuwe videocursus veel nieuwe technieken zult leren, zal ik die presenteren op een speelse en gemakkelijk te volgen manier. De makkelijkste manier om iets te leren is tenslotte als je er plezier in hebt. Schilderen is een heerlijke bezigheid, waar je van tot rust komt en je gelukkig van gaat voelen.

Dat is het plezier wat ik graag ook aan jou wil doorgeven. Het gaat in eerste instantie om het plezier. Het eindresultaat is het product van jouw plezier. In mijn videolessen zul je regelmatig dat plezier beleven, terwijl ik jou in deze nieuwe cursus spelenderwijs vele fantastische nieuwe schildertechnieken bijbreng.

Jouw plezier is mijn plezier

Van de vele positieve reacties die ik krijg, van zowel mijn beginnende als gevorderde cursisten, over de Videoschildercursus en de Kleurenmengcursus, krijg ik een warm gevoel. Ik ben enorm dankbaar dat ik voor de vele verborgen talenten de eerste vonk voor het ontstaan van hun liefde voor schilderen heb mogen zijn. Daarnaast hebben ook vele gevorderde schilders mij laten weten enorm veel plezier te hebben beleefd aan mijn Videoschildercursus. Juist deze keer zal er ook voor de gevorderde schilder extra veel te beleven zijn.

Altijd online hulp binnen bereik.

Het is mijn vurige hoop om ook weer in Videoschildercursus 2 voor jou het plezier in schilderen te mogen ontwaken en te blijven stimuleren. Jij kunt als cursist daarom dan ook altijd bij mij blijven aankloppen voor hulp of advies. Ik doe graag mijn best voor jou.

Met deze Fantastische en Gemakkelijk te volgen Schilderlessen zul Jij de stap nemen naar het Volgende Niveau.

 • Nieuwe technieken om jouw mogelijkheden te verruimen
 • Zowel Nat in Nat technieken als Nat over Droog techniek
 • Uitleg en toepassing van het Vet over Mager principe
 • Diverse mengmethoden van kleuren
 • Leren werken met licht en schaduw
 • Extra kennis om jouw schilderij bijzonder te maken
 • Handige tips en trucs om de onderwerpen samen te laten werken tot een sterk geheel
 • Extra aandacht voor de vormen die ontstaan tussen de onderwerpen (heel belangrijk)
 • Nieuwe Geheimen over Schildertechnieken met Olieverf worden Onthuld
 • Jij zult overladen worden met nieuwe inspiratie en kennis
 • Jouw Vrienden zullen niet meer begrijpen hoe jij dit voor elkaar krijgt

Dit is wat jij ontvangt: De Videolessen

cursus2-1Videoschilderles 1 Lucht en Water in felle kleuren

We gaan weer lucht en water schilderen, maar dit keer in rode en gele kleuren. Deze keer wat langwerpige wolken die we langzaam uitwerken tot in de details. Extra uitleg over het werken op gladde ondergronden. Werk je liever op doek, dan zal alles je nog makkelijker af gaan.

cursus2-1

Videoschilderles 2 Bergen met paletmes

In deze video gaan we ruige bergen schilderen. Ik leer je hoe je de juiste kleur voor de bergen mengt. We beginnen de ruwe vormen neer te zetten met het paletmes. Daarna werken we de bergen uit met een platte kwast. Dit is de ruwe voorbereiding. In de volgende les gaan we de bergen extra vormgeven.

cursus2-1

Videoschilderles 3 Een zeer speciale techniek

Om de bergen gedetailleerder te krijgen pas ik een speciale techniek toe. Maar weinig schilders kennen deze techniek terwijl je hier de meest wonderlijke dingen mee kunt bereiken. Niemand zal begrijpen hoe je zo fijn en gedetailleerd hebt kunnen werken.

cursus2-1

Videoschilderles 4 Het schilderij wordt ingepakt

We maken de buitenranden nog wat donkerder om te zorgen dat de focus op het midden van het schilderij komt te liggen. Hierbij letten we extra op de vormen die ontstaan op de plekken waar we niet schilderen. Mooie vormen zijn in een schilderij heel belangrijk. Dus ook de vormen die je tussen de onderwerpen ziet.

cursus2-1

Videoschilderles 5 Onderschildering van de voorgrond

We maken een onderschildering voor de voorgrond. Dit zal in een latere fase houvast geven voor ons landschap. Ook hier letten we weer extra goed op de vormen die in het schilderij allemaal gaan samenwerken tot een goed schilderij. We proberen met deze onderschildering al te bepalen hoe het landschap zal lopen.

cursus2-1

Videoschilderles 6 Groenen in vele soorten

We gaan een flink aantal groenen mengen en daarbij laat ik je zien hoe je het mengen goed in de vingers krijgt. Deze techniek kun je ook gebruiken bij het mengen van vele andere kleuren. Met deze groenen gaan we straks het landschap vormgeven.

cursus2-1

Videoschilderles 7 Graslandschap

We gaan nu daadwerkelijk het graslandschap schilderen. Hiervoor hebben we de vele soorten groen tot onze beschikking. We merken nu hoeveel houvast de onderschildering geeft en maken hier handig gebruik van. Je leert hoe je richting aan het gras geeft en hoe kleine heuveltjes ontstaan. Door diverse lagen aan te brengen komt het gras tot leven en ontstaat ook perspectief.

cursus2-1

Videoschilderles 8 Gedetailleerde bomen

We brengen donkere en lichte bruinen aan op de onderschildering van de bomen. Ook hierbij laat ik je weer zien hoe je zelf prachtige bruinen kunt mengen. De stam en de takken beginnen driedimensionaal te ogen. De wortels strekken zich uit in het gras.

cursus2-1

Videoschilderles 9 Detailvideo

Om je gedetailleerd te laten zien wat er gebeurd is, zoom ik regelmatig in op details. Na het zien van de vorige les zul je beter begrijpen hoe het landschap tot stand is gekomen. Handig om deze video te bekijken voordat je zelf begint met het gras en de bomen schilderen.

cursus2-1

Videoschilderles 10 De kunstenaar in zijn eigen landschap

Een schilderij begint pas echt te leven als het een verhaal vertelt. Dit keer het verhaal van de schilder die zit te schilderen in zijn eigen landschap.

Ik leer je handige foefjes om alles op de juiste plaats en in de juiste verhoudingen te krijgen. Fijn om zo trefzeker te kunnen werken.

cursus2-1

Videoschilderles 11 Driedimensionaal

Door het aanbrengen van schaduwen en hooglichten begint het figuurtje echt driedimensionaal te worden. Ik leg je uit waar je op moet letten om alles realistisch te laten overkomen.

cursus2-1

Videoschilderles 12 Leven in je schilderij

Zwaluwen die over het water vliegen brengen het schilderij nog meer tot leven.

Ik laat je zien hoe je kleine priegelklusjes heel gemakkelijk maakt. Vanaf nu kun jij ook fijnschilderen.

cursus2-1

Videoschilderles 13 De puntjes op de “i”

Tot slot lopen we het hele schilderij langs en brengen we nog hele kleine verbeteringen en accenten aan. Hoewel deze kleine aanpassinkjes nauwelijks op zullen vallen, brengen ze het schilderij toch in zijn geheel naar een hoger plan.

Altijd Online hulp als je vragen hebt

 • Ik schep er plezier in om jou zo goed mogelijk te helpen.
 • Heb jij vragen over de cursus?
 • Is er iets waar je meer over wilt weten?
 • Wil je graag hulp met jouw schilderij?
 • Als Cursist kun jij altijd op mijn hulp en advies rekenen.
 • Je krijgt altijd antwoord binnen 24 uur.
 • In de meeste gevallen zelfs eerder.
 • 7 dagen per week, dus ook op zondag!

Bonus!

“Jouw eigen Persoonlijke Pagina”

Dat de eerste videoschildercursus zijn vruchten afwerpt, kun je zien op de Persoonlijke Pagina’s van cursisten. Ik ga er van uit dat je ze al gezien hebt op de website. Zowel beginnende als gevorderde cursisten laten hier hun prachtige schilderijen zien. Enkele cursisten hadden nog nooit eerder geschilderd.

Ook jij krijgt recht op jouw eigen Persoonlijke Pagina waar je jouw werk aan het grote publiek kunt tonen. Misschien vind je dit nog wat spannend, maar je zult zien dat het ontzettend leuk is om reacties te krijgen van bezoekers van de website en van jouw medecursisten. Deze pagina wordt Geheel in Overleg met Jou gemaakt, en pas online gezet nadat Jij Tevreden bent. Je mag hier zelfs kosteloos jouw werk te koop aanbieden…. Opbrengsten zijn geheel voor jouzelf. Mensen met een Persoonlijke Pagina verkopen regelmatig schilderijen. Schilderenmetoliverf.nl krijgt 15.000 bezoekers per maand!

cursusoverzicht

directtoegang payment

3 dagen 100% geld terug garantie

Omdat ik er zeker van ben dat deze Videoschildercursus jou zal bevallen, geef ik je een Onvoorwaardelijke niet goed geld terug garantie.

Jij kunt de videoschildercursus dus zonder enig risico uitproberen! Drie volle dagen na jouw aankoop mag je mij laten weten als je de cursus niets voor jou vindt en je krijgt het volledige aankoopbedrag geheel terug. Je hoeft me niet te vertellen waarom, geen addertjes onder het gras, alle risico is voor mij.

Het aankoopbedrag stort ik direct terug op jouw rekening. Zonder lastige vragen, of flauwe voorwaarden.

Waarom?

Omdat ik weet dat iedere beginnende of gevorderde schilder intens plezier beleeft aan deze cursus, en ik nog nooit klachten heb gehad. Echt waar! Je kunt de enthousiaste reacties overal op de blog lezen. Aan diegene die deze cursus aanschaft en er spijt van heeft, wil ik dan ook geen cent verdienen.

Ik wil alleen Blije cursisten die Plezier beleven aan hun beslissing. Jij loopt dus Geen Enkel Risico en kunt op je gemak drie volle dagen bekijken of ook jij deze cursus de moeite waard vindt.

Het zou je leven wel eens totaal kunnen veranderen!Schilderen heeft mijn leven enorm veranderd in positieve zin. Dat kan jou ook overkomen.

En nogmaals: Als deze cursus jou niet biedt wat je ervan verwacht had, dan krijg je Direct, en Zonder Vragen je Volle Aankoopbedrag Teruggestort.

cursusoverzicht

directtoegang payment