A Letter From Heaven

Hallo Lieve Schildervrienden,

Allereerst wil ik jullie laten weten dat ik van deze website met jullie als cursisten, maar ook echte vrienden zo enorm heb genoten, dat ik jullie graag bij mij zou willen houden, zelfs na mijn overlijden. Als je deze mail leest dan ben ik (schrik niet) inderdaad overleden.

WAAAAT??

Ja, helaas echt waar.

Alles ging net zo geweldig, huisje in Griekenland, nieuw avontuur, nieuwe schilderlessen gaan maken vanaf paradijselijke stranden, etc.

Er waren echter nog twee kleine dingetjes die eerst even moesten worden opgelost Als eerste die lockdowns waardoor ik niet naar Samos kon, maar ook nog wat anders…

Ruim een jaar geleden kreeg ik te horen dat ik darmkanker had, maar dat mijn kansen om daar na operatie weer volledig schoon uit te komen eigenlijk enorm groot waren. Mijn hoofdtaak zou vooral zijn om een superconditie op te bouwen om straks goed te herstellen van de operatie. Het leek mij te vroeg en ongepast om dit nu direct met jullie te gaan delen en ik zag mijn overlevingskansen volop voor me liggen.

Ik dus volop aan de slag met mijn training en het resultaat mocht er wezen. 56 jaar en still kicking: ik had er mijn leven lang nog niet zo goed uitgezien en ik voelde mij echt zo sterk als een beer en zo weerbaar als maar kon. Dat ik op mijn leeftijd met wat training zó veel jeugdigheid kon terugclaimen! Wonderbaarlijk!

De beloofde weg was 3 x chemo, nogmaals 3 x chemo, dan operatie en dan drie maanden volledig herstellen van de operatie. Dan helemaal schoon en dan lekker naar Samos om het huisje op te (laten) knappen. Ik zette daarom na 2 jaar wachten de koop van mijn huisje gewoon door, vol vertrouwen dat alles goed zou komen. Ik voelde mij zo sterk als een beer.

Alles liep echter helemaal anders.

Op de operatiekamer werd, na maanden ogenschijnlijk succesvolle chemo’s, de operatie direct afgeblazen. Er bleken ondanks de chemo uitzaaiingen te zijn, die verdere kans op genezing helemaal uitsloten. Ik was vanaf het ene moment op het andere helemaal uitbehandeld.

Vanaf die dag werd het allemaal anders. Tot dat moment had ik altijd grond onder mijn voeten gevoeld en ging de weg langzaam maar zeker naar de uitweg van volledig herstel.

Daarna ontbrak plotseling alle grond onder mijn voeten en was de weg alleen nog maar stijl naar beneden. Ik had de koop van mijn huisje toen al rond en dat viel niet meer terug te draaien (had ik ook niet gewild en heb ik ook zeker geen spijt van.)

Maar…. hoe vertel ik dit aan mijn lieve Schildervrienden? Misschien maar even wachten…

Mijn website is een online gebeuren en daardoor enigszins anoniem. Hoe gek ook… het voelde toch altijd heel persoonlijk en fijn en vriendschappelijk. Ik heb met jullie als Schildervrienden het allerleukste bedrijf gehad dat ik mij ooit had kunnen wensen en daar ben ik heel dankbaar voor.

Ik wil er graag voor jullie blijven en via mijn website nog een beetje voortleven. Mijn liefde voor schilderen in jullie harten brengen en je daarin te begeleiden. Gewoon mijn cursussen blijven geven en jullie helpen. En genieten van jullie oprechte vriendschap op afstand.

Hoe nu verder?

Martijn

Martijn is een zeer goede vriend van mij. Toen hij mij jaren geleden vroeg wat ik toch deed op het internet heb ik hem dat volledig uitgelegd. Binnen korte tijd had hij ook zijn eigen website. Hij is website-technisch trouwens een stuk handiger dan ik.

Nu heb ik hem gevraagd of hij na mijn overlijden mijn band met jullie wil blijven onderhouden en de website volledig draaiende te houden. En dat gaat hij ook doen.

Martijn is zelf geen schilder. Maar voor iedereen die mijn bestaande cursussen nog wil aanschaffen is er meer dan voldoende support op Schildervrienden.nl. Alle vragen zijn daar inmiddels wel zo’n beetje langsgekomen en beantwoord. Ook alle informatie op SchilderenMetOlieverf.nl zelf blijft gewoon staan.

Nieuwe vragen kun je ook blijven stellen in de community. Gezamenlijk weten de Schildervrienden waarschijnlijk de antwoorden op wat voor vragen dan ook. Voor de meest ingewikkelde vraagstukken is er tenslotte nog mijn eigen schilderlerares (een professionele kunstenaar met klassieke schildersopleiding) die enorm veel kennis bezit. Zij is bereid om als het nodig is bij te springen.

Kortom, jullie houden allemaal toegang tot je cursussen. Nieuwe cursisten zullen na aanschaf van hun een cursus volledig worden ondersteund. Helaas dus geen nieuwe lessen meer vanaf de stranden van Samos. Maar ik blijf wel een beetje bij jullie (mijn wens).

Tot zover mijn gekke verhaal en slechts fysieke afscheid. In mijn hart zal ik altijd bij jullie blijven.

Ik wens jullie allemaal heel veel gezondheid, liefde, geluk en vooral veel schilderplezier!
Alex