Alex Mooyman: Kunstenaar, maker van deze website en de schildercursussen

Hallo beste bezoeker, mijn naam is Alex Mooyman.

Hoe het begon

Na een omweg van 12 jaar een eigen bedrijf kwam ik in 2002 toch weer uit op het punt waar ik mij het lekkerst bij voel. Kunst maken en kunstenaar zijn in alles wat je doet. Geen regels, volledige vrijheid in je denken en je doen, heerlijk wegdromen achter je ezel, waar jij de wereld creëert zoals jij dat graag wil. Ja, dat had ik eigenlijk al veel eerder moete doen.

Klik hier om meer te lezen over mijn achtergrond.

Gratis informatie over schilderen

Naast mijn eigen schilderijen vind ik het ontzettend leuk om mijn passie voor schilderen aan anderen door te geven. Vandaar dat ik deze site ben begonnen en schildercursussen op video ben gaan maken. Voor iedereen die graag gratis informatie wil over schilderen, is er inmiddels heel veel te vinden en daarnaast mag iedereen hier vragen stellen en doe ik altijd mijn best om een zo duidelijk mogelijk antwoord te geven.

Ik vind het een enorme kick dat mijn passie zover kan dragen en dat ik vele andere ook mag aansteken met deze heerlijke bezigheid, schilderen. Het internet is daarvoor natuurlijk een onuitputtelijk instrument.

De Schildercursussen

Naast de grote hoeveelheid gratis informatie, bied ik mensen die graag wat meer willen investeren in hun mogelijkheden ook de betaalde videocursussen aan. Deze cursussen zijn inmiddels aangeschaft door vele cursisten, van beginnende tot gevorderde schilders. Er zijn mensen bij die nog nooit geschilderd hadden, die inmiddels fantastische schilderijen maken en zelfs exposities houden, waarbij zij hun hobby weer terugverdienen.

Ik vind het geweldig dat ik de vonk mag zijn in het ontstaan van vele talentvolle schilders. Daarbij wil ik graag opmerken dat zij dit allemaal zelf bereikt hebben, met slechts een klein beetje hulp van mij.

Daarnaast bevinden zich tussen mijn cursisten ook zeer getalenteerde mensen die zich al heel lang bezig houden met schilderen, die toch hebben genoten van mijn cursussen en hun kijk op schilderen hebben verbreed.

Alle cursussen gaan met een veertien dagen niet goed geld terug garantie, zodat niemand iets hoeft aan te schaffen wat niet bevalt. Ik heb nog nooit een cursus teruggekregen. Als dat wel een keer gebeurt, zal ik daar geen enkel probleem van maken. Ik wil de mensen graag wat meegeven, dat is mijn grote plezier.

Klik hier om meer te lezen over de schildercursussen

Schilderijen van cursisten en schildervrienden

Alle cursisten krijgen van mij de mogelijkheid om hun werk op deze site te tonen en te koop aan te bieden. Daarnaast is het een mogelijkheid om kennis te maken met andere schilders en feedback op je werk te krijgen.

Er zijn zelfs al goede vriendschappen ontstaan. Geweldig wat zo’n site allemaal teweeg kan brengen. Ik ben enorm trots op de schilderijen van cursisten en vind het een genot om zoveel verschillende talenten bij elkaar te zien.

Klik hier om de nieuwste schilderijen op Schildervrienden te bekijken

Mijn eigen schilderijen

Ik kan mij voorstellen dat je graag wilt zien wat voor schilderijen ik zelf maak. Tenslotte kun je daaraan afzien wat ik in de cursussen te bieden heb. Ik hoop dat je er van zult genieten. Bij veel schilderijen heb ik ook wat te vertellen. Wil je een rectie achterlaten, dan maak je me daar natuurlijk altijd blij mee.

Klik hier om mijn schilderijen te bekijken.

Ik wens je nog heel veel plezier op deze site en hoop dat je nog vaak terug mag komen

Vriendelijke groet,
Alex Mooyman


Alex is sinds januari 2021 helaas niet meer bij ons. Zijn website en gemeenschap worden volgens zijn wens door mij voorgezet.

Martijn Mulder
Vriend van Alex

2 gedachten over “Alex Mooyman: Kunstenaar, maker van deze website en de schildercursussen

 1. Hallo Alex,Ik heb even een vraag. Ik heb mij misschien wel 5 jaar terug al eens opgegeven voor jou cursus.Maar door problemen met mijn oude computer ben ik daar alles van kwijt geraakt. Ondertussen al weer een nieuwe computer. Mijn vraag is ben ik dan nog steeds lid of moet dat lidmaatschap dan weer opnieuw aangevraagd worden?
  Vriendelijke groeten, Jan Boshom.

  1. Hoi Jan,
   welkom terug!
   Natuurlijk hoef je mijn cursus niet opnieuw te kopen. Ik zorg graag goed voor mijn cursisten.
   Er is een mail met inloggegevens naar je onderweg.
   Let op dat je inlogt op de Ledensite, dus niet op deze site.
   Laat je me per mail even weten of het gelukt is?
   Vriendelijke groet,
   Alex Mooyman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *