Boeken over abstract schilderen

Abstract olieverf schilderij met vooral blauw

Abstract schilderen is leuk en leerzaam. Zelfs als je liever realistisch schildert, is het de moeite waard om het eens te proberen. Je doet er onverwachte ontdekkingen door en je leert veel over de effecten van kleuren. De moeite waard omĀ  een keer proberen!

Hieronder vind je een selectie van boeken over abstract schilderen.

Ga Abstract, De praktijk van Rolina van Vliet

Je kunt dit boek zien als een schriftelijke cursus abstract schilderen. Het boek bevat 65 studieopdrachten waarmee je zelfstandig aan de slag kunt gaan. Primaire en secundaire beeldelementen, compositie, techniek, materiaal en thema en project komen ruim aan bod.

Elke opdracht beslaat een spread, met links de instructies en rechts een paginagrote illustratie. Dit boek is geschikt voor zowel amateurs als professionele kunstenaars en voor docenten en studenten.

Boeken over Abstract schilderen Ga Abstract de praktijk van Rolina van Vliet

Abstraheren kun je leren van Kees van Aalst

Abstraheren is het naar abstract vertalen van realistische onderwerpen. Dit boek is een stimulans om te gaan experimenteren met de getoonde schilderwijze en voorbeelden. Stap voor stap word je aan de hand van voorbeelden begeleid.

Benodigdheden als verf, penselen, papier en materialen om structuren te maken worden kort en bondig beschreven. Er worden tips en trucs gegeven om problemen op te lossen in je schilderwerk. Een boek met waardevolle adviezen en inspirerende afbeeldingen dat je met andere ogen naar kleur, vorm en compositie leren kijken. Dit boek is bedoeld voor de gevorderde schilder die losser wil leren werken.

Boeken over Abstract schilderen Abstraheren kun je leren van Kees van Aalst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *