Boeken over bekende kunstschilders

Beroemde schilders: Rembrandt, van Gogh, Dali

Bekende schilders zijn een bron van Inspiratie voor iedere beginnende of gevorderde kunstschilder. Van veel van deze kunstenaars kun je uitgebreid technische beschrijvingen vinden van hun werkwijze. Er is voor iedereen wel wat van zijn gading te vinden.

Hollandse schilders in de Gouden Eeuw van B. Haak

In dit boek over de hollandse schilderkunst van de gouden eeuw, worden meer dan vierhonderd schilders besproken. Van iedere schilder wordt representatief werk afgebeeld in maar liefst 1117 reproducties, waarvan 74 in kleur. Hollandse Schilders in de Gouden Eeuw is hét standaardwerk voor iedereen die geïnteresserd is in de kunst en de kunstenaars van de zeventiende eeuw.

Boeken over bekende schilders Hollandse schilders in de Gouden Eeuw van B. Haak

Van Gogh tekenaar & van Gogh schilder van S. Van Heugten  & Belinda Thomson & Sjaar Van Heugten

De Meesterwerken Vincent van Gogh.

Boeken over bekende schilders Van Gogh tekenaar & van Gogh schilder van S. Van Heugten & Belinda Thomson & Sjaar Van Heugten

Jan Steen / Luxe editie van H. Perry Chapman

Dit boek is de catalogus van de tentoonstelling over Jan Steen in Amsterdam. Een selectie van vijfenveertig van Jan Steens beste werken die zowel zijn uitzonderlijk brede bereik als de grootse kwaliteit van zijn werk laten zien. Jan Steen is vooral bekend als schilder van vrolijke, rommelige huishoudens.

Boeken over bekende schilders Jan Steen Luxe editie van H. Perry Chapman

Rubens doorgelicht van Nico Hout

Maak een boeiende verkenningstocht langs Rubens” schildertechnieken en ontdek de krachtige wereld van deze oude meester. In het boek en de bijbehorende presentatie kijkt de kunstliefhebber mee over de schouder van de bekendste schilder van Antwerpen.

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen doet een grondig wetenschappelijk onderzoek naar de schilderijen uit haar unieke Rubenscollectie. Dit prachtig geïllustreerde boek, met ruim 230 kleurafbeeldingen. onthult alle aspecten van Rubens” creatieve processen.

De afbeeldingen worden vergezeld van detailopnames, macro”s, beelden van verfmonsters, infrarood- en röntgenfoto’s. De gebruikte  technieken van 16 schilderijen worden uitgebreid toegelicht. Een must voor iedere liefhebber van Rubens en voor geinteresseerden in materiaaltechnisch onderzoek.

Boeken over bekende schilders Rubens doorgelicht van Nico Hout

Jacob van Ruisdael schildert Bentheim van Quentin Buvelot

Jacob van Ruisdael is mogelijk de bekendste landschapschilder uit de Gouden Eeuw. Met name in de schilderijen waarop het Duitse kasteel Bentheim is afgebeeld, valt in het oog dat Van Ruisdael op geniale wijze de werkelijkheid wist te manipuleren. De schilderijen behoren tot de bekendste en meest geliefde schilderijen van de kunstenaar. Als groep tonen ze de ontwikkeling in zijn werk.

De catalogus bevat 63 landschapsschilderijen en acht ansichtkaarten van het kasteel. In dit boek vind je ook werk van Jan van Goyen, Frederik en Isaac de Moucheron, Nicolaes Berchem en Anthonie Waterloo.

Boeken over bekende schilders Jacob van Ruisdael schildert Bentheim van Quentin Buvelot

Jopie Huisman

Dit boek over de bekende schilder Jopie Huisman staat vol illustraties. Het bevat 177 kleurenfotos van zijn tekeningen, aquarellen en schilderijen. De teksten zijn zeer sober en summier en geven een idee van de denkwereld van Huisman.

Jopie Huisman heeft altijd een voorkeur gehad voor de kleine mens, de arme van geest, de zachtmoedige, die in de zogenoemde marge van de maatschappij voorbijschuifelt. Hij portretteerde het hem dierbare kleine van mensen op schilderijen met afgedankte en weggeworpen kleding en schoeisel. Door zijn fabelachtige concentratie wist hij zijn liefde voelbaar te maken voor anderen.

Boeken over bekende schilders Jopie Huisman

Antoon van Welie 1866-1956 van K. van Lieverloo

Waar zijn roem in zijn eigen dagen aanzienlijk was, is Antoon van Welie tegenwoordig nauwelijks meer bekend. Na furore te hebben gemaakt met zijn symbolistische werk, ontwikkelde de flamboyante schilder zich tot internationaal vermaard society-portretist. Diva’s en dandy’s, adel en staatslieden poseerden voor hem. Waar het grote publiek Van Welie op handen droeg, beschouwden enkele kunstcritici zijn werk echter als gedateerd en te weinig bezield. Tijdens zijn bijna zeventigjarige carrière – die naar het einde toe sterk religieus van toon werd – ondervond hij de meest uiteenlopende kritieken: Hij werd zowel bejubeld als verguisd.

Antoon van Welie 1866-1956 – De laatste decadente schilder vertelt het verrassende verhaal van het intrigerende leven van Antoon van Welie en van zijn opvallende oeuvre.

Boeken over bekende schilders Antoon van Welie 1866-1956 van Lieverden K. van en K. van Lieverloo

Een gedachte over “Boeken over bekende kunstschilders

  1. Hoi!
    leuk dat jullie website over bekende schilders kunst boeken gaat. Ik vroeg me af of jullie nog wat info hebben over iets wat met kunst te maken heeft ik houd mijn werkstuk namelijk over kunst. dank (jullie) wel alvast,
    met vriendelijke groet marit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *