Boeken over fantasiefiguren schilderen

Schilderij van een draak en een zeemeermin

Fantasiefiguren maken je schilderij mysterieus, spannend en sprookjesachtig. Fantasiefiguren laten je schilderij een verhaal vertellen. Hoewel je natuurlijk ook zelf fantasiefiguren kunt bedenken, gingen vele grote kunstenaars je voor. Laat je inspireren door deze prachtige boeken en leer van de meesters van de fantasiefiguren.

Fantasydieren tekenen en schilderen van Kevin Walker

De moderne fantasykunst en literatuur is doordrenkt van folklore, mythologie en legenden van vroeger tijden, toen de wereld werd bewoond door vreemde wezens. Dit boek laat zien hoe fantasykunstenaars vreemde werelden en de dieren die erin wonen weergeven. Hoe je ideeën en inspiratie kunt opdoen voor jouw werk, welke technieken je kunt toepassen en met welke media je kunt tekenen en schilderen. Fantasydieren tekenen & schilderen zit boordevol spannende ideeën en tips over beweging en houding, praktische lessen in het tekenen van klauwen, schubben, tanden en andere belangrijke onderdelen van fantasydieren.

Fantasydieren tekenen en schilderen

Fantasy figuren van Jean Marie Ward

Boeken over fantasiefiguren schilderen Fantasy figuren van Jean Marie Ward

Fantasy werelden tekenen & schilderen

Fantasy, mythen en verhalen bieden ons een andere manier om naar de wereld te kijken. Deze verhalen nodigen ons uit om onze verbeeldingskracht te gebruiken en om het onvoorspelbare, onbeheersbare en onbekende te begrijpen. De taak van de kunstenaar is om het publiek te verbazen en verrassen, om nieuwe inzichten maar ook andere versies van klassieke beeldtaal en formules van mythen te bieden.

Fantasywerelden tekenen en schilderen is de ultieme en complete gids voor het tekenen en schilderen van de wonderlijke karakters, beesten en landschappen die de fantasiewerelden vormen. Elk mogelijk onderwerp wordt in dit boek op dubbele pagina’s door middel van praktische instructies, werkschetsen en stap-voor-stapillustraties verkend. Het geeft nadere instructies voor het schilderen van realistische details zoals gezichtsuitdrukkingen, beweging, huid en haar, kleding, wapens en sieraden, en de traditionele en digitale media komen uitvoerig aan bod. Ook bevat het boek een verbluffend aantal werken van hedendaagse topkunstenaars.

  • Laat zien hoe je elk denkbaar onderwerp in dit fascinerende genre kunt tekenen en schilderen met zowel traditionele als digitale media.
  • Geeft daarnaast aanwijzingen voor het weergeven van realistische details als expressie, beweging, huid en haar, kleren, wapenuitrusting en sieraden, met duidelijke richtlijnen voor het vinden van bronnen en het omvormen van concepten tot voltooide werken.
  • Verkent alle onderwerpen door middel van praktische instructies, studieschetsen en stapsgewijze illustraties; bevat bovendien vier speciale hoofdstukken door meesters in de voornaamste materialen en disciplines. Presenteert een verbluffende galerie van voltooide illustraties door eersteklas fantasykunstenaars.

Boeken over fantasiefiguren schilderen Fantasy werelden tekenen & schilderen

Draken tekenen & schilderen van Tom Kidd

Leer alles over het tekenen en schilderen van deze mytische dieren

Boeken over fantasiefiguren schilderen Draken tekenen & schilderen van Tom Kidd

Elfen schilderen van Amandine Labarre

Pssst… kom mee naar de wereld van de elfen! Nieuwsgierig naar hoe feeën zich kleden, waar ze zich verbergen en wat hun favoriete bezigheden zijn? Met een penseel als toverstaf voert Amandine Labarre u naar de wonderlijke elfenwereld. Stap voor stap wordt u ingewijd in de geheimen van de elfenschilderkunst. De uitgebreide inleiding bespreekt het tekenen en schilderen van elfen in het algemeen. Daarna volgen twintig legendes die stapsgewijs worden besproken. Een sfeervolle uitgave met prachtige werkstukken om bij weg te dromen.

Dit sfeervolle boek heeft een uitgebreide inleiding waarin de auteur o.a aandacht besteed aan de elfenhistorie, inspiratiebronnen en het creeren van elfentaferelen en uitleg geeft over het belang van compositie, het gebruik van materialen zoals papier, potlood, Oost-Indische inkt en aquarel en de technische mogelijkheden ervan. Ook wordt de werking van de stap voor stap voorbeelden uitgelegd. Hierna volgen twintig inspirerende voorbeelden van elfen in het bos, elfen in het veld en elfen uit legendes. Ieder elfenfiguur begint met een korte informatie en een lijst met benodigde materialen gevolgd door een duidelijke uitleg met voorbeelden en een vaak pagina groot eindresultaat.

Veel aandacht voor het tekenen waarna met aquarel wordt ingekleurd en witte acryl wordt gebruikt voor de ‘finishing touch’. Het boek, bedoeld om je eigen elfenfiguren te creëren, ideeen te ontwikkelen en inspiratie op te doen, is een aanrader voor de liefhebber. Uitgevoerd met een hard kaft, stevig papier en kleurenillustraties van goede kwaliteit. Met inhoudsopgave.

Boeken over fantasiefiguren schilderen Elfen schilderen van Amandine Labarre

Robots tekenen en schilderen

Robots tekenen & schilderen is de ultieme handleiding voor het tekenen van ontzagwekkende robots voor praktische doeleinden als strips, beeldromans en computergames. Het brengt robotkunst tot leven, van angstaanjagende victoriaanse creaties tot de dodelijkste oorlogsmachines uit de donkere toekomst. Het grootste deel van dit boek is een overzicht van vijftig robotontwerpen om na te tekenen, elk met constructietekeningen en instructies voor het aanbrengen van nuances en kleur die stap voor stap worden uitgelegd.

Boeken over fantasiefiguren schilderen Robots tekenen en schilderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *