Boeken over kleuren en kleuren mengen

Olieverf mengen met latex handschoenen

Kennis van kleuren is een  essentieel onderdeel van schilderen. Hoe meer je begrijpt van kleurenleer en kleuren mengen, hoe groter je mogelijkheden worden. Kleurenleer van Johannes Itten en Kleuren mengen in de praktijk van Helen van Wyk zijn boeken die iedere schilder in huis zou moeten hebben.

Kleurenleer van Johannes Itten

Een onontbeerlijk en zeer leerzaam boek voor iedereen die een uitgebreide kennis over kleuren begrijpen en kleuren mengen wil leren. Alle aspecten op het gebied van kleurenleer komen aan de beurt. Na het lezen van dit boek weet je meer over kleuren dan je ooit had durven dromen

Boeken over kleuren mengen Johannes Itten

Kleuren mengen in de praktijk van Helen van Wyk

Een byzonder leerzaam boek over kleuren mengen in de praktijk. Alle kleuren worden stuk voor stuk uitgebreid besproken. In dit boek vind je ook diverse mengrecepten voor vele onderwerpen als huid, hout, metalen, etc. Ik vind dit boek een absolute aanrader voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in kleuren mengen.

Boeken over kleuren mengen kleuren mengen in de praktijk Helen van Wyk

De kracht van kleur van Jean-Paul van Boxtel

In dit boek leer je uitgebreide basiskennis over kleuren. Daarnaast legt de auteur en kunstenaar aan de hand van zijn eigen schilderijen uit hoe hij de kleuren heeft gebruikt. Elk hoofdstuk begint met een kleurenpalet. Ook compositie en vlakverdeling, atmosferisch perspectief, lucht, wassingen en speciale technieken komen aan bod. Een Mooi boek met duidelijke kleurenfoto’s en illustraties. Een aanrader voor iedereen die meer wil leren over de werking van kleur.

Boeken over kleruen mengen De kracht van kleur Jean-Paul van Boxtel

Kleuren mengen / Water van C. Letourneau

In dit zeer betaalbare boekje leer je alles over het schilderen van water en alle bijkomende wetenswaardigheden als weerspiegeling en golven. De illustraties gaan gepaard met uitgebreide kleurenstaatjes, zodat je mee kunt schilderen. Absoluut een leuk boekje en waar voor weinig geld.

Boeken over kleuren mengen Kleuren mengen Water van C. Letourneau

Kleuren mengen / Bomen en struiken van C. Letourneau

Ook weer een heel betaalbaar boekje waarin je alles leert over het schilderen van bomen en struiken. De illustraties gaan gepaard met uitgebreide kleurenstaaltjes, zodat je mee kunt schilderen. Absoluut een leuk boekje voor weinig geld.

Boeken over kleuren mengen Kleuren mengen Bomen en struiken van C. Letourneau

Groentinten mengen van Michael Wilcox

Ook weer een heel betaalbaar boekje waarin je alles leert over de kleur groen. De illustraties gaan gepaard met uitgebreide kleurenstaaltjes, zodat je mee kunt schilderen. Absoluut een leuk boekje voor weinig geld

Boeken over kleuren mengen Groentinten mengen van C. Letourneau

2 gedachten over “Boeken over kleuren en kleuren mengen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *