Boeken over schilderen voor kinderen

Meisje schildert bloemen

Wat is er heerlijker voor kinderen dan lekker spelen met verf en kleur? Waarom wachten tot je pensioen, voordat je zou gaan leren schilderen? Jong geleerd is oud gedaan en je draag dit genoegen een heel leven mee. Schilderen is voor kinderen een heerlijke uitlaatklep om hun gevoelens tot uiting te brengen.

Laat kinderen niet met olieverf schilderen, maar met acry of waterverf. Laat kinderen die nog alles en nog wat in hun mond stoppen alleen schilderen met niet giftige verf.

Schilderen met kinderen van Martin Thomas

Dit boek laat zien dat ook jonge kinderen met goede middelen in staat zijn mooie schilderijen te maken. Voorafgegaan door een uitleg over materialen en gereedschappen en de eigenschappen van acrylverf, worden vervolgens elf werkstukken stapsgewijs getoond, waarbij wordt uitgelegd welke materialen en kleuren gebruikt moeten worden en de gebruikte technieken. De technieken zijn prima te doen door jonge kinderen door de stapsgewijze aanpak in tekst en beeld.
Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ca. 7 jaar.

Boeken over schilderen voor kinderen Schilderen met kinderen van Martin Thomas

Uitstapjes in de wereld van de schilderkunst van B. Brandenburg

Aan de hand van 18 beroemde schilderijen van 16 kunstenaars uit alle periode van de schilderkunst worden de kinderen gestimuleerd tot kunstzinnige activiteiten in de geest van de desbetreffende kunstenaar. Het boek bevat 10 projecten met talrijke werkbladen die gekopieerd moeten worden, waarna de leerlingen aan de hand van de opdrachten zelfstandig aan het werk kunnen.

De besproken schilderijen kunnen op de websites achterin het boek gedownload en geprint worden als illustratiemateriaal. Dit boek is geschikt voor kinderen van ca. 8 tot 12 jaar.

Boeken over schilderen voor kinderen Uitstapjes in de wereld van de schilderkunst van B. Brandenburg

Maak het zelf met verf van Elize vander Werff

In dit boek lees je hoe je een zelfportret kunt schilderen, of een stilleven, of hoe je kunt sjabloneren, vlekverven, marmeren of keramiekverven. Gebruikte verfsoorten: water-, plakkaat-, textiel- en acrylverf. Duidelijke foto’s, tekeningen en patronen en overzichtelijke kleurrijke lay-out. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Boeken over schilderen voor kinderen Maak het zelf met verf van Elize vander Werff

Creatief werken met portret en zelfportret van Ursula Gareis

Een praktisch werkboek over het maken van (zelf)portretten voor ouders en begeleiders van kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Op overzichtelijke wijze wordt ingegaan op werken met frontaal zicht, profiel, mimiek, groepsportret en activiteiten naar aanleiding van het (zelf)portret in de kunst. Er wordt met diverse materialen gewerkt en van elke les zijn systematisch de leeftijd, aanleiding, doel, techniek, tijdsduur, materiaal en werkwijze aangegeven, met mogelijke uitbreidingsvormen en samenwerking met andere vakken zoals schrijfvaardigheid of biologie.

Met gekleurde voorbeelden, werktekeningen en sjablonen en afbeeldingen van kindertekeningen. Achtergrondinformatie over de kunst is op zeer sobere wijze vermeld. Een zelfstandig te gebruiken boek uit een serie, dat direct toepasbaar is in de praktijk.

Boeken over schilderen voor kinderen Creatief werken met portret en zelfportret van Gareis, U.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *