Boeken over schildertechnieken

Penselen en paletet op palet met oieverf

In de Olieverf schilderkunst zijn de toe te passen technieken eindeloos. Veel van de technieken kun je weer met elkaar combineren waardoor je mogelijkheden steeds ruimer worden. Kennis van technieken zullen je mogelijkheden vergroten je resultaten aanzienlijk verbeteren.

Schilderen met olieverf Basiscursus van Roig, G. & Roig, G.M.

Een boek vol technieken en praktische oefeningen. Dit boek is gemaakt om de beginnende kunstenaar in te wijden in de techniek van het schilderen met olieverf. Een boek met korte teksten en duidelijke illustratie, handige tips en technieken, waardoor je snel zult begrijpen wat er bedoeld wordt. Een zeer geschikt boek voor de beginnende olieverfschilder.

Lijn en lijnvoering in de schilderkunst van Gemma Guasch

Dit boek is geschikt voor zowel beginnende als wat meer ervaren kunstenaars. Verschillende technieken komen aan bod. Je wordt in dit boek gestimuleerd om te experimenteren en te zoeken naar nieuwe resultaten.

Aan de hand van vijftien bekende werken uit de kunstgeschiedenis wordt stap voor stap de ontwikkeling van het kunstwerk uitgelegd. Daarnaast worden andere werken van dezelfde kunstenaar getoond, met  hetzelfde ontwerp. Ook worden er meer mogelijkheden getoond met andere modellen, middelen of een andere benadering

Boeken over schildertechnieken Lijn en lijnvoering in de schilderkunst van Gemma Guasch & Josep

Perspectief en ruimte in de schilderskunst van Gemma Guasch

Dit boek is geschikt voor zowel beginnende als wat meer ervaren kunstenaars. Verschillende technieken komen aan bod. Je wordt in dit boek gestimuleerd om te experimenteren en te zoeken naar nieuwe resultaten.

Aan de hand van vijftien bekende werken uit de kunstgeschiedenis wordt stap voor stap de ontwikkeling van het kunstwerk uitgelegd. Daarnaast worden andere werken van dezelfde kunstenaar getoond, met  hetzelfde ontwerp. Ook worden er meer mogelijkheden getoond met andere modellen, middelen of een andere benadering.

Boeken over schildertechnieken Perspectief en ruimte in de schilderskunst van Gemma Guasch

Scherpschilder aan de rand van de realiteit van R. Mohlmann

Als je meer wilt leren over realistisch schilderen dan is dit boek beslist voor jou. Het werk van Mohlmann onderscheidt zich door een weergeloze techniek, vaak volstrekt pretentieloze onderwerpen en zeer verrassende innames van standpunten. Ook zijn meest recente werk, loodrecht van boven waargenomen, geeft een nieuwe kijk op de werkelijkheid waardoor het als fris en bijna nieuw wordt ervaren.

Boeken over schildertechnieken Scherpschilder aan de rand van de realiteit van R. Mohlmann

De magie van olieverf van Herdin

Iedereen kan leren schilderen met olieverf. Herdin heeft een methode ontwikkeld waarmee hij beginners en gevorderden inwijdt in de geheimen van de realistische schilderkunst. De basistechnieken worden uitgelegd aan de hand van de vele voorbeelden die stapsgewijs getoond worden. Aan de hand van zijn methode leer je onder andere groente en fruit, schepen, rozen, en . waterdruppels levendig en realistisch weer te geven. Spelenderwijs leer je de kunst van licht en schaduw te beheersen.

Het boek is prachtig geillustreerd, en zeer duidelijke uitgelegd. Je kunt de auteur een emailtje sturen wanneer je vragen hebt.

Boeken over schildertechnieken De magie van olieverf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *