3 gedachten over “Border Collie Arno

 1. Hallo
  Ik vind dit prachtig! Heb net zo een hond.
  Is het schilderij te koop?
  Met vriendelijke groet
  Griet Noelanders

  1. Hoi Griet,
   Lijkt me niet te koop. Er staat tenslotte “in opdracht geschilderd”.
   Je zou natuurlijk kunnen vragen of er een portret van jouw hond geschilderd kan worden.

 2. Lijkt me typisch een schilderij naar een foto. Niks mis mee en de hond vind ik prima weergegeven, maar ik vraag me af of je dan ook de attributen links en rechts achter de hond moet meenemen. Ik zou het niet doen. Vooral dat stukje relaxstoel stoort mij. Voor de opdrachtgever ligt dat misschien anders. Die ziet er de hond in de vertrouwde omgeving in. Lijkt me leerzaam de door mij als willekeurige beschouwer storend geachte delen er eens uit te klonen. Dan zal misschien ook blijken dat er aan de bovenkant wat af kan. Als regel schilder ik ook van (bij voorkeur eigen) foto’s. Die ga ik bij twijfel dan eerst digitaal te lijf. Vervolgens print ik de foto op de grootte van het doek. Daartoe print ik de foto in uitvergrote delen op A4 en plak de velletjes dan aan elkaar. Helpt enorm!
  Hieronder mijn bewerkte versie:
  Loek van der Klugt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.