Google artproject: Vele Meesters onder je muis

Het Google artproject bied je vanaf nu de mogelijkheid om vele meesters tot in detail te bekijken met een simpele muisklik.
Ideaal om je als olieverfschilder te laten inspireren of gewoon te genieten van prachtige kunstwerken in musea over de hele wereld.
In 17 vooraanstaande musea over de hele wereld, waaronder het MoMa in New York, Tate Britain in Londen, de Hermitage in Moskou en het Van Gogh en het Rijksmuseum in Amsterdam, heeft Google de afgelopen anderhalf jaar opnames gemaakt van schilderijen.
1061 schilderijen van 486 kunstenaars zijn in hoge resolutie te bekijken.
Je loopt net als in Google Streetview met een simpele muisklik door de zalen van beroemde musea en je kunt elk schilderij van dichtbij bekijken.
Het schilderijenbestand is eenvoudig te doorzoeken.
Je kunt selecteren op museum, specifieke kunstenaars, specifieke werken,etc.
Als de belangstelling groot is, zal Google Artproject al snel worden uitgebreid met  meer zalen, kunstwerken en musea.
Smullen dus…
Hieronder vind je een insrtuctievideo hoe je Google artproject kunt gebruiken.
googleartproject-instructievideo
Hier onder de link naar Google Artproject.
http://www.googleartproject.com/

6 gedachten over “Google artproject: Vele Meesters onder je muis

 1. Dag Alex,
  Geniaal dit googleartproject. Heel leerzaam hoe de meesters werkten. We kunnen daar enorm veel uit leren.Bedankt voor de aanwijzing. Tot later met nieuwe werkjes.

 2. Was eigenlijk op zoek naar dat programma die vanaf foto de kleuren aangeeft die je moet gebruiken(wil jij die nog eens doorgeven?).
  Toen kwam ik deze link tegen. Als ik in een museum ben sta ik altijd met mijn neus pal op de schilderijen. Dit is dus wel zo makkelijk via deze link.
  Bedankt!

 3. “Hieronder vind je een instructievideo hoe je Google artproject kunt gebruiken”. En dan geef je een link. Maar als ik op die link klik krijg ik te zien dat de video niet besckikbaar is.
  Heb je een alternatief?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.