Schildercursus 2

Schildercursus 2 – Schilderen met Olieverf

Breng schilderen naar het volgende niveau


24/7

Leren waar en wanneer het jou uitkomt

50+

Stap-voor-stap schildertips

100%

Tevredenheidsgarantie

Wil jij nog beter leren schilderen, maar weet je niet waar je moet beginnen of ben je bang dat je het niet kunt?


Volg dan deze eenvoudige, stap-voor-stap videocursus en schilder meteen mee.

Iedereen kan schilderen! 

Ook jij! Ook als gevorderde schilder zul jij jezelf met deze cursus een groot plezier doen.

“Met deze Duidelijke en Eenvoudig te Volgen Schildercursus Leer jij Schilderen met Olieverf naar het volgende niveau te brengen”


Het volgende niveau

Vele nieuwe technieken om jouw mogelijkheden te verruimen.

Nat en Droog

Zowel Nat in Nat technieken als Nat over Droog technieken worden behandeld.

Meerdere principes

Uitleg en toepassing van het Vet over Mager principe.

Kleuren mengen

Diverse mengmethoden van kleuren komen aan bod.

Dit zegt Alex Mooyman over zijn cursus

Alex Mooyman

“Als jij de vorige videoschildercursus in jouw bezit hebt, zul je al goed in staat zijn tot het maken van een geslaagd schilderij. Je leerde hoe te beginnen met een leeg doek en dit te volbrengen tot een volwaardig schilderij met diepte, optisch perspectief en diverse slimme technieken. Iedereen die deze eerste cursus in zijn bezit heeft, heeft alle basisvaardigheden onder bereik om succesvol met olieverf te werken.

Je wil vast weten hoe het verder gaat… Iedereen die de basistechnieken zelf al kende en al een tijdje schildert zal op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen… Het wordt daarom tijd om de volgende stap te zetten…”

Alex Mooyman
Schilderleraar van deze cursus


Waarom is deze cursus zo geliefd?


Stap voor stap begeleiding

De lessen zijn zo gemaakt dat je precies kunt zien wat Alex doet en hoe hij het doe. Hij neemt ruim de tijd voor iedere stap en legt ook regelmatig van alles uit over het hoe en waarom.

Zo kun je gemakkelijk met hem meeschilderen en zal je heel erg snel leren. 

Online leeromgeving

Naast de videolessen kun je gemakkelijk direct om hulp vragen van andere cursisten in de online gemeenschap Schildervrienden. Je kunt altijd snel op antwoord rekenen, zodat je snel weer verder kunt. Lukt er dus iets niet, of wil je weten hoe je iets moet aanpakken? Laat je snel helpen in de online leeromgeving.

Geschikt voor elk niveau

Deze videocursus is het vervolg op Schildercursus 1. Je leert met deze nieuwe cursus hoe je Schilderen met Olieverf tot een hoger niveau te tillen. Nieuwe technieken komen aan bod. Handige tips en trucs worden onthuld om een veel beter schilderij te krijgen.

Je leert hoe je de juiste verhoudingen krijgt tussen alle onderwerpen en hoe vormen met elkaar samen werken tot een sterker geheel. Deze cursus gaat jou zonder twijfel naar een hoger niveau brengen.

Wat ga je leren in deze online schildercursus?


 • Nieuwe technieken om jouw mogelijkheden te verruimen
 • Zowel Nat in Nat technieken als Nat over Droog techniek
 • Uitleg en toepassing van het Vet over Mager principe
 • Diverse mengmethoden van kleuren
 • Leren werken met licht en schaduw
 • Extra kennis om jouw schilderij bijzonder te maken
 • Handige tips en trucs om de onderwerpen samen te laten werken tot een sterk geheel
 • Extra aandacht voor de vormen die ontstaan tussen de onderwerpen (heel belangrijk)
 • Nieuwe Geheimen over Schildertechnieken met Olieverf worden Onthuld
 • Jij zult overladen worden met nieuwe inspiratie en kennis
 • Jouw Vrienden zullen niet meer begrijpen hoe jij dit voor elkaar krijgt

Wat ontvang je?


Video 1: Lucht en Water in felle kleuren

We gaan weer lucht en water schilderen, maar dit keer in rode en gele kleuren. Deze keer wat langwerpige wolken die we langzaam uitwerken tot in de details. Extra uitleg over het werken op gladde ondergronden. Werk je liever op doek, dan zal alles je nog makkelijker af gaan.

Video 2: Bergen met paletmes

In deze video gaan we ruige bergen schilderen. Alex leert je hoe je de juiste kleur voor de bergen mengt. We beginnen de ruwe vormen neer te zetten met het paletmes. Daarna werken we de bergen uit met een platte kwast. Dit is de ruwe voorbereiding. In de volgende les gaan we de bergen extra vormgeven.

Video 3: Een zeer speciale techniek

Om de bergen gedetailleerder te krijgen past Alex een speciale techniek toe. Maar weinig schilders kennen deze techniek terwijl je hier de meest wonderlijke dingen mee kunt bereiken. Niemand zal begrijpen hoe je zo fijn en gedetailleerd hebt kunnen werken.

Les 4: Het schilderij wordt ingepakt

We maken de buitenranden nog wat donkerder om te zorgen dat de focus op het midden van het schilderij komt te liggen. Hierbij letten we extra op de vormen die ontstaan op de plekken waar we niet schilderen. Mooie vormen zijn in een schilderij heel belangrijk. Dus ook de vormen die je tussen de onderwerpen ziet.

Video 5: Onderschildering van de voorgrond

We maken een onderschildering voor de voorgrond. Dit zal in een latere fase houvast geven voor ons landschap. Ook hier letten we weer extra goed op de vormen die in het schilderij allemaal gaan samenwerken tot een goed schilderij. We proberen met deze onderschildering al te bepalen hoe het landschap zal lopen.

Video 6: Groenen in vele soorten

We gaan een flink aantal groenen mengen en daarbij laat Alex je zien hoe je het mengen goed in de vingers krijgt. Deze techniek kun je ook gebruiken bij het mengen van vele andere kleuren. Met deze groenen gaan we straks het landschap vormgeven.

Video 7: Graslandschap

We gaan nu daadwerkelijk het graslandschap schilderen. Hiervoor hebben we de vele soorten groen tot onze beschikking. We merken nu hoeveel houvast de onderschildering geeft en maken hier handig gebruik van. Je leert hoe je richting aan het gras geeft en hoe kleine heuveltjes ontstaan. Door diverse lagen aan te brengen komt het gras tot leven en ontstaat ook perspectief.

Video 8: Gedetailleerde bomen

We brengen donkere en lichte bruinen aan op de onderschildering van de bomen. Ook hierbij laat Alex je weer zien hoe je zelf prachtige bruinen kunt mengen. De stam en de takken beginnen driedimensionaal te ogen. De wortels strekken zich uit in het gras.

Video 9: Details

Om je gedetailleerd te laten zien wat er gebeurd is, zoomen we regelmatig in op details. Na het zien van de vorige les zul je beter begrijpen hoe het landschap tot stand is gekomen. Handig om deze video te bekijken voordat je zelf begint met het gras en de bomen schilderen.

Video 10: De kunstenaar in zijn eigen landschap

Een schilderij begint pas echt te leven als het een verhaal vertelt. Dit keer het verhaal van de schilder die zit te schilderen in zijn eigen landschap. Alex leert je handige foefjes om alles op de juiste plaats en in de juiste verhoudingen te krijgen. Fijn om zo trefzeker te kunnen werken!

Video 11: Driedimensionaal

Door het aanbrengen van schaduwen en hooglichten begint het figuurtje echt driedimensionaal te worden. Alex legt je uit waar je op moet letten om alles realistisch te laten overkomen.

Video 12: Leven in je schilderij

Zwaluwen die over het water vliegen brengen het schilderij nog meer tot leven. Alex laat je zien hoe je kleine priegelklusjes heel gemakkelijk maakt. Vanaf nu kun jij ook fijnschilderen.

Video 13: De puntjes op de “i”

Tot slot lopen we het hele schilderij langs en brengen we nog hele kleine verbeteringen en accenten aan. Hoewel deze kleine aanpassinkjes stuk voor stuk nauwelijks op zullen vallen, brengen ze samen het schilderij toch naar een hoger plan.

Altijd online hulp als je vragen hebt

Heb jij vragen over de cursus? Is er iets waar je meer over wilt weten? Wil je graag hulp met jouw schilderij? Als Cursist kun jij altijd op hulp en advies rekenen van de andere cursisten van de online gemeenschap Schildervrienden.

Klaar om te starten? Je investering is slechts 147 euro


Ervaringen van gebruikers


Ik had nog nooit geschilderd

Aan alle schilders in de dop, die nog twijfelen: Ik heb de schildercursus van Alex Mooyman ” Schilderen met Olieverf ” aangeschaft en de lessen zijn rustig en duidelijk gegeven. Ik had nog nooit geschilderd en na het zien van de lessen heb ik zijn strand met palmbomen zodanig nageschilderd, dat ik een pluim op mijn schildershoed kreeg van Alex. Dus ik zou zeggen: Gewoon doen…!!

Elly

beginnende schilderes

Het is een hele handige cursus met diverse technieken

 Ik schilder al jaren maar het floept zo uit mijn vingers en penseel. 1 keertje heb ik een workshop gevolgd “ode aan van Gogh” en daarna heb ik heel veel gelezen.. alhoewel.. ik deed toch altijd mijn eigen ding. Omdat ik toch behoefte had aan een schilderscursus en heel weinig tijd had om naar een cursus toe te gaan, heb ik ook de cursus van Alex aangeschaft. Het is een hele handige cursus met diverse technieken en ik ben er zeker wijzer van geworden. Een echte aanrader. Groetjes, Christelle

Christelle

gevorderde schilderes

Het is een cursus die ieder beginneling moet aanschaffen

Heb de cursus van Alex Mooyman aangeschaft ben net begonnen met schilderen. Het is een cursus die ieder beginneling moet aanschaffen. Het word je duidelijk uitgelegd hoe je alles moet doen. Ik hoop dat ik nog meer van Alex te zien krijg en nog meerdere cursussen komen. Ik ga ze dan onmiddellijk aanschaffen. Bedankt Alex Groetjes Derk

Derk

beginnende schilder

Enkele resultaten van cursisten


“Met de verkoop van slechts 1 schilderij verdien jij deze cursus meervoudig terug”


Leer Schilderen met Olieverf
Schildercursus 2

€ 147,-

Wil jij schilderen met olieverf naar het volgende niveau brengen als een ware kunstenaar, maar weet je niet waar je moet beginnen of ben je bang dat je het niet kunt? Met deze duidelijke en eenvoudig te volgen schildercursus leer jij stap voor stap nog beter schilderen met olieverf.

 • Meer dan 10 uur uitleg in duidelijke videolessen
 • Altijd hulp in de online gemeenschap Schildervrienden

Klik hier om deze Schildercursus te volgen


100% niet goed, geld terug!

Omdat we er zeker van zijn dat deze schildercursus jou zal bevallen, geven we je een onvoorwaardelijke niet goed, geld terug garantie.

Jij kunt de schildercursus dus zonder enig risico uitproberen! Twee volle weken na jouw aankoop mag je ons laten weten als je de cursus niets voor jou vindt en je krijgt het volledige aankoopbedrag geheel terug. Je hoeft niet te vertellen waarom, er zijn geen addertjes onder het gras, alle risico is voor ons. Het aankoopbedrag wordt direct teruggestort op jouw rekening. Zonder lastige vragen, of flauwe voorwaarden.

Krijg nu direct toegang tot Schildercursus 2