Schilderijen Alex Mooyman

Hieronder vind je een overzicht van mijn schilderijen. Veel schilderijen gebruik ik ook in mijn Videoschildercursus om uit te leggen hoe het een en ander tot stand is gekomen. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, enkele schilderijen zijn te koop. Wil je meer weten, neem dan even contact op.

De I Tjing

Een aantal schilderijen zijn geïnspireerd op het eeuwenoude chinese orakelboek de I Tjing. Als dat het geval is, dan zal ik dat vermelden.

Als je met een bepaalde (vraag zit, dan kun je dit boek raadplegen. Je stelt je vraag en gooit zes maal drie muntjes waaruit dan een hexagram ontstaat met zes hele of onderbroken lijnen. Dit hexagram kun je opzoeken in de I Tjing en je zult het antwoord vinden dat je zoekt.

Over het algemeen genomen zijn de antwoorden bijna altijd vriendelijk en weloverwogen. Gericht op het oplossen van een probleem, in plaats van het erger te maken. Hierbij wordt men regelmatig vriendelijk aangemoedigd om het almaar eisende ego de mond te snoeren.

De I Tjing heeft een Boeddhistische insteek wat goed bij mijn karakter past. Omdat ik een fan ben van dit eeuwenoude orakelboek vind ik het altijd fijn om de boodschap van een orakel uit te beelden. Mijn vraag is dan altijd: wat zal ik nu gaan schilderen? Waarna ik het verkregen antwoord zou goed als ik kan probeer te verbeelden.

Enkele van deze schilderijen hebben voor mij een grote betekenis gekregen en ik hoef ze maar te bekijken om de boodschap diep in mij te laten wortelen.

Positieve Energie in mijn werk

Veel van mijn schilderijen hebben een positieve of vrolijke boodschap. Ik heb heel wat levensproblemen van mij afgeschilderd. Ja, schilderen heeft op veel mensen een helende werking.

Hoe groot mijn probleem ook zal zijn, ik vind het heel belangrijk om er een positief antwoord op te geven. Op die manier maak je naar mijn mening van negatieve energie positieve energie. Tenslotte kijk je, als het af is, nog regelmatig naar je schilderij en dan is het in mijn ogen belangrijk dat het je vult met positieve energie.

Ook als je je schilderij verkoopt of weggeeft, kun je er dan op rekenen dat je bijdraagt aan een stukje positieve energie in de wereld.

Kleine oorzaak met grote gevolgen

Weet dat hele kleine daden soms hele grote gevolgen kunnen hebben. Wist je dat mijn schildercarrière ooit is begonnen met een klein doosje met tubetjes olieverf? Hoewel ik zelf al zo’n doosje olieverf in huis had, kreeg ik dit doosje voor mijn verjaardag, waardoor ik zoiets had van: Ja, nu zal ik er wel wat mee moeten gaan doen.

Inmiddels is wat met dit kleine doosje begon dus al uitgegroeid tot vele schilderijen, nog veel meer gelukkige uurtjes achter mijn ezel en niet te vergeten deze website, waar ik mijn liefde voor schilderen weer doorgeef aan iedereen die er voor open staat.

Mijn schilderijen

Hieronder zie je een overzicht van mijn schilderijen. Klik op een schilderij om die groter te bekijken, en een omschrijving te lezen.

Ik hoop dat je zult genieten van mijn schilderijen. Je bent natuurlijk van harte welkom om jouw reactie achter te laten.

37 gedachten over “Schilderijen Alex Mooyman

 1. ik vind jou schilderijen heel appart en ga het nu ook eens probere bedankt voor de les–sen 2stuks ik hoop er wat van opgestoken te hebben bedankt!!!

 2. Alex,
  Ik vind al uw schilderijen heel creatief,mooi en dikwijls fascinerend met een prachtige kleurschakering.
  Proficiat.
  Fons

 3. Je schilderijen zijn heel kleurrijk. Ik heb trouwens al veel opgestoken uit uit je eerste cursus. Ik schilder reeds 12 jaar in een open atelier maar heb nooit echt les gehad, nu heb ik wel van uw trukjes genoten. Groetjes Jenny

 4. Hallo Alex,
  buitengewoon mooie schilderijen, vooral de combinatie van kleuren het oranje en rood spreken mij aan.
  Heb je ook abstracte schilderijen gemaakt zo ja waar kan ik die vinden,
  groeten Mary

  1. Hoi Mary,
   bedankt voor je leuke reactie.
   Ik heb ook wel abstract werk gemaakt. In de videolessen komen ze voorbij.
   Goed dat je me hier op wijst. Ik zal ze ook op de site gaan zetten.
   Vriendelijke groet,
   Alex Mooyman

 5. Beste Alex,
  Ik ben nog maar een beginnend “schildertje” maar mijn omgeving vinden mijn werken reeds mooi en zeggen dat ik moet verder doen. Jou werken en vooral technieken fascineren mij. Mijn vraag is of je ook boeken hebt in plaats van video cursussen…..vooral betreffende kleur mengen….perspectieven ….hoe olieverf juist gebruiken….
  Met vriendelijke groeten,
  Christel

  1. Hoi Christine,
   Bij Videocursus 1 en de kleurenmengcursus zit ook een E-boek.
   Aangaande alle onderwerpen waar jij graag meer over wil weten:
   Je kunt hierover bijna alles gratis vinden op de website. Even goed snuffelen of de “zoeken” functie gebruiken.
   Wat perspectief betreft raad ik je aan om de gratis cursus de juiste verhoudingen in je schilderij te bekijken.
   Dit is geen videocursus, maar heel duidelijk en begrijpelijk beschreven hoe je grip krijgt op perspectief.
   Laat je me weten of je hier wat aan hebt gehad?
   Vriendelijke groet,
   Alex Mooyman

  1. geachte alex –ik zou u heel hartelijk willen bedanken voor de schilders lessen –ik schilder al jaren en toch heb ik er veel nog van bijgeleerd —heel hartelijk dank —-francine

 6. Alex, jouw schilderijen zijn een lust voor het oog.
  De kleurencombinaties zijn gedurfd maar fenomenaal
  de onderwerpen zijn inspirerend en laten je een tijdje nadenken
  En vooral, hoe langer ik er naar kijk, hoe meer details ik ontdek.
  Jou schilderijen zijn doordenkertjes, haha

  1. Hoi Chris,
   leuk dat je dat zo ziet.
   De meeste van mijn schilderijen zijn inzichten die ik geschilderd heb.
   De doekjes helpen mij vaak om heel snel mijn inzicht weer terug te halen of op te nemen in mijn leven.
   Als je er dagelijks langs loopt, wordt het gemakkelijk deel van je leven, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen.
   Zo brengen mijn schilderijen vanzelf ook meer kwaliteit van leven voor mij mee.
   Vriendelijke groet,
   Alex Mooyman

 7. Hoi Alex,
  Ik vind jouw schilderijen zeer inspirerend. Goed gedaan hoor.
  Binnenkort zal ik mij ook meer verdiepen in het schilderen. Ik heb al wel het een en ander gezien en daar zitten heel wat tips en trucs tussen.
  Dank je wel daarvoor.
  Marjolein

 8. leuk te lezen dat je inspiratie haalt uit de ITJING ook je doeken geven blijk van positiviteit.Dit is wat de geest van het fenomeen ITjing inhoudt zoals ik het beleef.

 9. Alex,
  Bedankt voor al je moeite die jij je hebt getroost om mijn passie weer levend te maken. Jouw schilderijen, maar vooral jouw schilderij van Bevrijding heeft ertoe bijgedragen dat ik weer contact met mijn Ziel heb gekregen, en weer begonnen ben met schilderen, zodat mijn leven niet meer zinloos is ! Ik ben je veel dank verschuldigd en heb ervaren dat je een medemens bent met een warm en groot hart !

  1. Wow Ric!
   Wat een prachtig bericht.
   Ik ben blij dat we elkaar hebben ontmoet op mijn website.
   Vriendelijke groet,
   Alex Mooyman

 10. Ha Alex ,
  Bij het bekijken van je schilderijen ging mijn aandacht steeds naar het schilderij met de dolfijn . Toen ik uiteindelijk jou beschrijving las, viel het kwartje. Endorfine… iets waar ik lange tijd gebrek aan had en wat ik met hulp van anderen en medicatie terug probeer te krijgen. Het schilderen helpt mij enorm . Dank dus voor je tips, hulp en voor het inkijkje in jou motivatie …

 11. Prachtige werken hoor. Vooral verduistering van het licht sprak me aan. Zeker in deze tijd van Corona. Ik heb de cursus 2 inmiddels gedaan. Heel veel van geleerd. Bedankt.

  1. Dankjewel wil,
   en fijn dat ik een bijdragen heb kunnen geven aan jouw schilderplezier!
   Vriendelijke groet,
   Alex Mooyman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *