Schilderijen van Annie van Es

langs het water

Annie van Es schildert behalve voor haarzelf ook regelmatig voor haar werk bij de kringloopwinkel. Zij beschilderde onder andere melkbussen en borden. Op andere plekken in de site zijn deze werken ook te bewonderen.

Hier zie je enkele van haar olieverf op doek werken.

Wil je een reactie achterlaten voor Annie van Es? Zij zal dit zeker waarderen!

Annie van Es

Hallo bezoekers!

Mijn naam is Annie van Es, geboren op 30 -10-1949 te Haarlem.
Schilderen heeft me altijd geboeid. Mijn vader schilderde in zijn vrije tijd. Ik stond als kind vaak bij hem te kijken, hoe hij en wat hij schilderde. Ook pentekeningen maakte hij. o.a. van Kerk interieuren. Hetgeen zeer fijn uitgewerkt werk was. Ik tekende vaak kleine poppetjes in mijn huiswerk schrift. De privéleraar die me boekhoud les gaf, adviseerde me verder in tekenen te gaan. Vond hij beter voor me dan administratief werk In 2008 solliciteerde ik bij een Kringloopzaak. Ze wilden me aannemen alleen op voorwaarde als zorgcliënte, naast het werk voor de winkel, mocht ik ook creatief werk daar gaan doen. Namelijk bloempotten veranderen. Daar zag ik geen kans toe. Het enige dat ik dus wist, was ik kan een beetje tekenen. Nu dan daar maar les in nemen. Eerst volgde ik nog cursussen aan de Hanzehogeschool via Rehabilitatie In 2010 ging ik een cursus volgen via de NHA tekenen en schilderen. Maar dat was meer de grondbeginselen van het tekenen onder de knie krijgen, dan echt te leren schilderen. Hierdoor had ik dus nog steeds geen ondergrond om me te helpen bij het oplossen van de problemen, die ik tijdens het schilderen op mijn werk tegenkwam. Eind 2013 ben ik via de NTI de cursus schilderen met acryl en olieverf gaan volgen. Mijn huiswerk opgaven zijn over enkele maanden klaar. Alleen het cursuswerk dat in het boek, geschreven door Michel van den Einden staat, allerlei uitgewerkte schilderijen is nog lang niet klaar. Gelukkig mag ik deze schilderijtjes op mijn werk in de zaak maken. Ik hoop, wanneer ik de afgebeelde schilderijen heb gemaakt, dat ik heel veel over het vak schilderen weet en dit goed in praktijk kan brengen. Schilderen is voor mij een tijdverdrijf, waarvoor ik vergoeding ontvang, maar daarnaast is het een bron van ontspanning, waarin ik mijn gevoel kwijt kan. Mijn bedoeling met de cursus is dat ik minder inspanning hoef te leveren om een schilderij te schilderen, hetgeen me veel energie kost.

Het liefst schilder ik dieren, maar ik krijg steeds meer belangstelling om landschapjes te schilderen, Toch moet er wel een element van beweging in mijn schilderijen zijn. Maar ik weet, dat ik ondanks deze cursussen er nog lang niet ben. Het vak schilderen is een intensieve bezigheid, die veel kennis en inzicht vraagt. Ik wil tenslotte ook buiten meer leren schilderen, zodat wat mijn oog ziet en mooi vindt, ik ook in een schilderij goed kan weergeven. Maar voor mijn ontspanning is schilderen ook heel goed,daar ik mijn gevoel hierin uit..

Annie van Es

2 gedachten over “Schilderijen van Annie van Es

  1. Hallo Alex, Hartelijk bedankt. Mijn pagina ziet er heel goed uit. Alleen kan je nu dierenboeken wel aanvullen. Marjolein Kruyt heeft namelijk een tweede boek uitgegeven. Dit heet Dieren tekenen en schilderen. Het is een geweldig boek. Achter in het boek heeft ze 3 Demonstraties opgenomen. Aan de hand van deze oefeningen leert de cursist vacht van dieren te schilderen, zowel gladde huid, veren van een witte papegaai en haren van een keeshond, alsmede zijn er 2 opdrachten van poezen in opgenomen. Kortom het is een heel waardevol boek Er zijn nog niet veel Nederlandse boeken, die stap voor stap uitleggen hoe structuur in de vacht moet worden aangebracht.

  2. Dat heb je leuk voor elkaar Annie: Lekker schilderen en er nog voor betaald krijgen ook! Succes met alles wat je doet, Adri Huisman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *