Schilderijen van Gre Dijkhuis

Vogel 40 x 60 olieverf

Gre Dijkhuis begon ooit met verf van het merk Rembrandt, maar schildert uiteindelijk het liefst met Olieverf van het merk Scheveningen. Alle schilderijen zijn eerst met een onderschildering gemaakt en afgemaakt met bijna alleen transparanten maar ook wel wat dekkende of halfdekkende kleuren.

Wil je een reactie achterlaten voor Gre Dijkhuis? Zij zal dit zeker waarderen!

Gre Dijkhuis aan het schilderen

Hallo Bezoekers,

Mijn naam is Gre Dijkhuis. Ik ben 59 jaar en ik ben ongeveer 3 á 4 jaar geleden begonnen met schilderen. Ik ben op les gegaan en doe daar fijnschilderen, volgens een oude techniek, we maken eerst een onderschildering daarover gaat kleur en dan voornamelijk met transparante kleuren en ook wel wat dekkende en minder dekkende kleuren.  Dat vind ik erg leuk om te doen.
Ik ben daarvoor nog even bezig geweest met grote doeken, grote kwasten en veel verf en meestal kant en klare kleuren,  maar dat was niet wat ik zocht. Niet dat ik dat nu al weet, ik ben nog erg zoekende maar dan vooral qua onderwerpen.
Ik heb al wel ontdekt dat het fijnschilderen wel het uitganspunt zal zijn, ik vind het leuk om veel te mengen en fijn en precies te werken maar een wat groter, grove’r werk af en toe, is toch ook wel leuk.

9 gedachten over “Schilderijen van Gre Dijkhuis

 1. Welkom op deze site Gre!
  Welgemeende complimenten voor je prachtige werk.
  Je portretten vind ik heel goed, en wat een fijne techniek hanteer je. Hoop nog veel van je te zien!
  Groeten, Adri.

 2. Dikke welkom op onze blog Gre,
  Proficiat met je fijne gedetailleerde schilderwerken.Je schildert al heel mooi om nog maar enkele jaren bezig te zijn. Het zit duidelijk in je, doe zo voort!!!.
  Tot wederhoren.
  Veel schilderplezier.

 3. alle schilderijen zijn mooi, meestal reageren mensen op portretten zo heb ik ook gemerkt en ik vind het zelf best leuk om eens te doen maar de echte creativiteit vind ik niet in het portretten maken , jammer dan voor het publiek , inderdaad vond ik de portretten van jou ook erg mooi maar heb bewust niet gereageerd daarop , om je niet het idee te geven dat je daar het beste in zou zijn en dus daarom daar mee verder zou moeten ,, ik zelf kreeg de ene na de andere opdracht om een portret te maken ,, na een aantal vond ik het echt niet meer leuk om te doen en zag tegen het schilderen op in plaats van dat ik mij kon ontplooien …. maar voor degene die portretten maken leuk vind is het iets anders .

  1. Hoi Petra,
   Ik wil ook zeker niet alleen maar portretten maken, dit zijn ook de enige twee, tot nu toe, alhoewel die rechtse natuurlijk niet af is, dat is alleen een onderschildering en die komt ook niet af want mijn kleindochter vind hem zelf niet mooi, ik ben nu bezig met een van haar op jongere leeftijd. Ik ben gewoon nog van alles aan het uitproberen, stillevens hebben op het ogenblik mijn voorkeur maar wil ook nog dieren proberen en een landschap staat ook nog op het programma maar ik ben nou eenmaal geen snelle werker. Ik verknoei nog al eens wat in mijn ogen, ben wat te perfectionistisch denk ik, als ik het dan niet meer weet dan verdwijnt zo’n schilderij in een hoek en begin ik weer ergens anders aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *