Schilderijen van Guy de Belie

Zen monks sepia drieluik Guy de Belie

Guy de Belie heeft veel rondgereisd in Azie en dat is duidelijk terug te vinden in zijn werk. Hij ziet zijn werk als een ontmoeting tussen het oosten en het westen.

Guy komt graag in contact met andere kunstliefhebbers, dus je doet hem zeker een plezier door een reactie achter te laten.

Guy de Belie

Waarom ik schilder ?

Schilderen is een heel proces geweest. Aanvankelijk ging ik er maar op los, alla prima en nog erger dan dat totdat je door het kunstwerk zelf bevraagd wordt :  wat is een kunstwerk eigenlijk? Wat gebeurt daar ? Hoe zit het in elkaar ? Wanneer is een afbeelding kunst ? Hoe komt het tot stand ?
Op bezoek gaan bij de oude meesters is de meeste grondige schilderschool. Kijken, en nog eens kijken  en leren zien……
Het is zoals men het in de Gouden Eeuw ooit formuleerde :
Een kunstwerk is het voorstellen van de voorstelling in haar maximale voorstelbaarheid.
M.a.w.   het is een werkstuk en het vraagt arbeid, doorzetting en studie van materialen.
Kunst is geen vrijetijds besteding en de vrijheid van de kunstenaar bestaat erin door het leerproces de dienaar te worden van het kunstwerk dat hem blijft uitnodigen om te blijven kijken.
Omdat ik veel rond gereisd heb in Azie, is mijn werk inhoudelijk ook niets anders dan de ontmoeting van een westerse europese geest met de basiskultuur van Het verre Oosten.En iedere keer was ik daar verbluft  en geroerd door de fijnzinnigheid en de vakkennis van de oosterse geest. ( Zie hedendaagse japanse meester Akinori Miura)
Ik vermoed ook dat in de toekomst de ontmoeting tussen het Verre Oosten en Europa nog zal toenemen, zeker binnen het domain van de kunst.
Ik hoop dat ik langs je website ook in contact kan komen met de vele andere bezoekers die door kunst geroerd worden .
Waarom zijn de vermelde prijzen richtprijzen? Misschien omdat ik denk dat mensen graag zelf een bod doen . Voor verzending kan ik zelf zorgen.
Ik wil U ook bedanken voor de vele interessante links op je cursus . Ik blijf zeker volgen.

Guy de Belie

2 gedachten over “Schilderijen van Guy de Belie

  1. Hallo Guy,
    Was al de werken van de deelnemers aan ’t bekijken, en je steekt er met vlag en wimpel bovenuit, qua kleurgebruik zowel als onderwerp.
    Brigitte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *