Schilderijen van Liliane van Autryve

Merry met veulen olieverf Liliane Van Autryve

Liliane van Autryve schildert sinds januari 2013. Zij schildert op dit moment nog met acrylverf, maar zal binnenkort ook met olieverf gaan schilderen.
Leuk om te lezen hoe zij ontdekte dat zij ook kon schilderen. Zij liet zich niet tegenhouden door de haar omringende schilders die allemaal kunstaccademie hadden gevolgd. Het resultaat mag er wezen.
Kijk zelf maar!

Wil je een reactie achterlaten voor Liliane van Autryve? Zij zal dit zeker waarderen!

Liliane Van Autryve achter haar schildersezel

Hallo bezoekers!

Mijn naam is Liliane Van Autryve geboren in mei 1955 Sinds eind januari 2013 ben ik voor de eerste keer begonnen met schilderen. Alhoewel mijn moeder al vele jaren schildert en ook mijn zus, had ik nooit gedacht dat ik dat ook zou kunnen. De aanzet voor schilderen kwam doordat een vriendin een schilderscursus ging volgen en ik dacht als zij dat kan dan ik ook. Aarzelend ben ik begonnen met wat prenten van vogels over te tekenen op dik papier en daarna in te kleuren met acrylverf. Tot mijn verbazing lukte dat vrij goed. Ik liet mijn werk zien aan mijn moeder en zij nodigde me uit om samen met een paar andere elke zaterdag bij haar thuis te komen schilderen. De andere hebben allemaal kunstakademie gevolgd maar ik was de leek, geen of nauwelijks kennis van kleurenleer, perpectief,etc…
Mijn vriendin zei me dat je op internet verschillende interessante sites kon vinden over schilderen en zo ben ik terecht gekomen bij Alex Mooyman. Deze site sprak me erg aan omdat Alex het echt stap voor stap uitlegd in de videocursus. Ik ben blij dat ik mijn werk naar hem kan opsturen via mail en uitleg kan vragen. Hij geeft goede raad en vele tips, wat ik zeer waardeer.
Ik zou het liefst landschappen schilderen maar op dit moment lukt het aardig om dieren te schilderen en daar wil ik mij nog meer op toeleggen. Ik wil vooral leren om de ziel van het dier weer te geven, alhoewel er wordt gezegd dat een dier geen ziel heeft. Ik kan me steeds weer verheugen over al het mooie dat God geschapen heeft. De lucht, het landschap de dieren en mensen, het is zo veelkleurig zoveel verschillen en toch een geheel. Ik ben blij dat wij als schilders dit op doek mogen vastleggen, maar ook onze eigen fantasieën, visioenen etc.

Op dit moment schilder ik met acrylverf omwille van de prijs (ieder kent zijn eigen budget) maar ik ga zeker proberen met olieverf zodra ik buiten kan schilderen.
Ik heb nog veel te leren en ben dankbaar dat ik mensen rondom me heb die me verder op weg helpen. Ik hoop dat er mensen zullen zijn die mijn werk waarderen en dat ik ook verschillende doeken zal kunnen verkopen. Met verjaardagen kan ik nu een schilderijtje cadeau doen. Zelf heb ik in het verleden verschillende schilderijen gekregen van mijn moeder, wat ik erg waardeerde.

4 gedachten over “Schilderijen van Liliane van Autryve

 1. Welkom Liliane!
  Leuke, schijnbaar vlot geschilderde tafereeltjes, waar wij nu ook van mogen genieten.
  Wat fijn dat je nog een moeder hebt, en dan nog wel een moeder die schildert! Zuinig op zijn hoor….
  Sommige schilderijen komen een beetje flets over, maar dat zal ongetwijfeld met de manier van fotograferen te maken hebben.
  Ook daarvoor kun je goede tips op deze site vinden!
  Nog veel plezier bij het schilderen, Adri.

 2. Welkom Liliane,
  leuke en vrolijke schilderijen, hoop dat je net als ik nog veel plezier mag hebben van de site.
  Vriendelijke groeten,
  rien van grinsven

 3. Rien en Adri bedankt voor jullie reactie.
  Adri ik zal zeker de tips opzoeken over het fotograferen van de schilderijen.
  Bedankt.
  Liliane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *