Schilderijen van Mirjam van den Berg

de Penon the Ifach in Calpe

Mirjam van den Berg schildert pas enkele maanden. Vanaf het moment dat zij in aanraking kwam met schilderen heeft het haar niet meer losgelaten.
Een deel van het jaar verblijft zij in spanje en dat is deels in haar werken terug te vinden.

Wil je een reactie achterlaten voor Mirjam van den Berg? Zij zal dit zeker waarderen!

Mirjam van den berg

Hallo Allemaal,

Mijn naam is Mirjam van den Berg en ik ben bijna (31 januari) 45 jaar.
Ik ben in september begonnen met een cursus olieschilderen in elst gelderland, ik schilder dus nog maar 4,5 maanden. Mijn vriendin kwam op een dag thuis en zei ik heb je opgegeven voor de schildercursus, ohh zei ik wat leuk. Ik ben erheen gegaan en vanaf dat moment heeft het me niet meer losgelaten!
Ik ben begonnen met een abstract doek om het kleuren mengen te leren. Hierna ben ik begonnen met de palmbomen en het strand, hier moet ik even wat over vertellen, ieder jaar gaan mijn vriendin en ik naar Calpe in spanje, hier staat de beroemde de Penon the Ifach. Deze zit zo op mijn netvlies dat ik hem uit mijn hoofd heb getekend, was een openbaring voor mij dat ik dat kon!
Ik heb eigelijk geen voorkeur voor thema,s zoals je ziet heb ik 2 soort landschappen gemaakt en daarna weer met figuren en fantasie. Op dit moment werk ik aan een schilderij met 2 katten.
Ik vind het heerlijk om te schilderen, ik kan me dan helemaal ontspannen en ben even helemaal verlost van eventuele problemen, ik duik er echt in.
Sinds ik de cursus van alex heb, is mijn enthousiasme alleen maar meer geworden, Vind het helemaal te gek om ook werken van anderen te zien. en Alex je bent een topper, altijd krijg ik antwoord op mijn soms rare vragen.
Nou mensen ik hoop dat jullie veel plezier zullen beleven aan mijn schilderijen, en hoor echt heel graag wat jullie ervan vinden, ook als je het niet mooi vind of als je denkt dat kan anders, ik hoor het graag!

Groetjes Mirjam

4 gedachten over “Schilderijen van Mirjam van den Berg

 1. Mirjam ik heb met bewondering naar je schilderwerk gekeken en vind het knap in de korte tijd dat je dit gepresteerd hebt veel lessen zul je niet nodig hebben. Leg je eigen idee erin jij komt er wel veel liefs Elly
  ps de middelste vind ik mooi maar die spaanse vind ik echt knap gedaan xxxx

 2. Hallo Mirjam,
  Wat leuk dat jij nu ook een eigen pagina hebt hier!
  Ik hoop nog veel “zonnige” werkjes van jou te zien, en wens je vooral veel plezier in de ontdekkingstocht van het leren schilderen!
  Groeten, Adri Huisman.

 3. Hallo Mirjam,net van je moeder een berichtje gekregen over je schilderijen wat een verrassing !!
  Ik vind ze echt heel goed. Ook al vond ik in Spanje al dat je goed was nu ik dit zie ben echt onder de indruk.En wat vind ik het leuk dat je er zo veel plezier in hebt ik ben heel benieuwd wat het je allemaal nog gaat brengen.De “Penon the Ifach” heeft echt een hele mooie sfeer en de vrouwen zijn heel mooi ook de kleurkeuze.Ik mail je eerdaags veel liefs van Jan en Han

 4. Hoi Mirjam,
  Mijn moeder was via jou moeder bla bla,…zo doende bij je mooie schilderijen terecht gekomen!
  Wat leuk dat het schildervirus jou nu ook te pakken heeft. Vooral de kleurrijke dames en mensfiguren spreken mij aan. Ga lekker zo door.
  Groetjes Kitty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *