Schilderijen van Nicasens Benjamin

Berner Sennen Tibo

Nicasens Benjamin is een geduldige fijnschilder. Vanuit zijn oude beroep houdt hij er van om dingen tot in de fijnste details te benaderen.

Nicasens Benjamin schafte alle drie de Videoschildercursussen aan in 2015. 
  
Wil je een reactie achterlaten voor Nicasens Benjamin? Hij zal dit zeker waarderen!

Nicasens Benjamin

Beste collega’s;

Ik tel momenteel 76 lentes en ben een te  grote hobbyist,  7 hobby’s zijn wat te veel van het goede dus  heb ik enkele hobby’s moeten stoppen, zeker nu ik terug gebeten ben van de schildermicrobe .
Van jongs  af heb ik steeds graag getekend maar mijn eerste huwelijk heeft daar een einde aan gemaakt. Pas in 1992 is mijn zin tot schilderen terug op geflakkerd en wilde ik mijn lievelingshond  op doek vereeuwigen. Maar door omstandigheden ben ik terug gestopt in 1992 tot wanneer een collega van mijn vrouw op het werk wat reclame maakte om les te volgen bij haar.
Maar om een lang verhaal kort te houden moet ik zeggen dat ik het meer als een “bezigheidstherapie”  aanvoelde  dan werkelijk tips of les te krijgen en ben dus na één (les)jaar, maar gestopt.
Toen mijn vrouw graag een muurschildering wilde in de tuin ben ik terug aan de slag gegaan om een tromploeui “gezichtbedrog” te schilderen van 3 m. x 2.5 m. met als resultaat dat ik terug door de schildermicrobe werd gebeten en een tweede schilderij van 3m. x 3 m. voor in de veranda heb gemaakt, ook in acrylverf.
Dan ben ik overgeschakeld naar olieverf, wat ik tot heden nog gebruik.
Daar ik nog geen uitgeschreven doel had ben ik begonnen met het station van Merelbeke te schilderen gezien van op het spoor. Dit is wel een schilderij geworden van 150 cm. x 50 cm.
Daar dit goed was geslaagd wilde ik dan ook het station maar als vooraanzicht.
Door het feit dat ik aan het station woon kon ik gemakkelijk, bij eventuele twijfel, eens gaan zien om bepaalde details beter in het geheugen op te slaan of op foto te nemen.
Een gebuur, welke in de oorlogsjaren, nog in het station heeft gewerkt bezorgde mij een wit-zwart foto van het vroegere station (toen het nog “Meirelbeke ” noemde ) en heb ik deze afbeelding in kleuren gezet op doek van 40 x 60 cm.
Daar men steeds enkele dag moet wachten om verder te schilderen ben ik dan maar een tweede begonnen (een landschap) om steeds in de running te blijven.
Na deze schilderijen voelde ik me meer aangetrokken om  me toe te leggen op portretschilderen.
Daar ik van kindsbeen af een aantrekkingskracht naar alles wat moeilijk was had,wilde ik dit kunnen of kennen, hoe moeilijker het was hoe groter de aantrekkingskracht bleek te zijn. Vandaar denk ik dat mijn verder beroep werd gestuurd en werd ik fijn- mechanieker .
Dit beroep weerspiegeld zich nog steeds in mijn schilderwerken waarin ik zo natuurlijk mogelijk iets wil neerzetten.
Net zoals iedere schilder, hoop ik dit nog lang te kunnen doen en hoop ik ook mijn kennis en ondervinding te mogen delen met anderen..

8 gedachten over “Schilderijen van Nicasens Benjamin

 1. via alex mooyman kreeg ik het advies om contact met u op te nemen i.v.m.een vraag.Het gaat hierom.Ik wil een (maltheser hondje)schilderen wat veel haar heeft met grote plukken.Hoe moet ik dit schilderen,speciale kwast ? Ik schilder met olieverf.Ik schilder regelmatig maar met deze vacht is het toch even anders. Ik hoop dat u mij advies kan geven. b.v.d. h.g. cowi de boer

  1. Dag ,cowi de boer,
   In vm het schilderen van uw maltheser , ik gebruik een platte penseel welke er uitziet als een hark. deze heeft het voordeel dat de geschilderde lijntjes gescheiden zijn van elkaar . Deze zijn van het merk “da Vinci” vario-tip en heeft men ook in verschillende nummers van breedte. Voor de zeer fijne haartjes gebruik ik een rond penseel OO van Kolinsky, zeer geschikt voor snorharen, krulletjes en andere fijne haren . Ik hoop dat met deze tips iets bent zo niet mag je me steeds mailen en zal met plezier helpen.
   Ik wens je alvast succes toi,toi
   Nicasens B.

 2. Ik overweeg te gaan schilderen. heb geen idee wat en hoe. ben me aan het oriënteren en stuitte op de pagina van de cursus en dus bij U. Een boodschapje achter laten? Geen probleem. Er zijn schilderijen die ik mooi vind en anderen minder. Maar dat mag? Ik kan dit dus helemaal niet. Dank voor het mogen kijken.

 3. Beste Benjamin,
  Ik vind uw schilderijen van Merelbeke station natuurgetrouw geschilderd en de bakstenen en pannen zeer goed uitgevoerd alsof het een foto is.
  De dieren zijn ook prachtig.
  Proficiat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *