Schilderijen van Philippe Waldack

Abstract Philippe Waldack 2

Philippe Waldack kocht ca. een jaar geleden mijn Schildercursus en heeft het afgelopen jaar ontzettend veel schilderijen gemaakt. Zijn werk is spannend, surrealistisch en abstraherend.Regelmatig ontdek je gezichten in zijn werken.

Wil je een reactie achterlaten voor Philippe Waldack? Hij zal dit zeker waarderen!

Philippe Waldack

Dag bezoeker,

Door toedoen van een goeie vriend, die mij aangezet heeft tot creativiteit (hier schilderen) en de artistieke voor iedereen begrijpbare fantastische website met zijn videolessen die Alex Mooyman in het leven geroepen heeft, ben ik mij gaan verdiepen in het schilderen, in het bijzonder met olieverf. Ik tracht in mijn schilderijen een ziel te steken door beweging, spanning, kleurwerkelijkheid, kleurwerking.

Als schilderen een passie wordt dan tracht je deze liefde om te zetten in een eigen beeldtaal. Elk schilderij wordt dan een een persoonlijke weergave van wat je voelt en uitstraalt. De onuitputtelijke schat aan expressieve vormen is zo groot dat uiteindelijk elk schilderij een unieke ervaring wordt.

Zoals velen die begonnen zijn met schilderen, ben ook ik begonnen met het aanleren van technieken, schildersregels, het leren aanvoelen van kleuren, enz… om de concrete werkelijkheid zo ”echt mogelijk” op het platte vlak weer te geven. Maar in deze manier van schilderen schuilt het gevaar dat je kunt vastlopen, en vastlopen deed ik stilaan.

Ik zocht een manier van schilderen die mij meer vrijheid gaf en persoonlijker is. Die vind ik momenteel in de abstracte schilderkunst. Deze methode van schilderen biedt een constant spel tussen techniek, materiaal, de diversiteit aan grondstoffen, enz.. Het is een spontane weg naar intuïtieve expressie, creativiteit, eigenheid. Tenslotte zit de creativiteit in ons en niet rondom ons.

Neem alvast een kijkje.
PHILIPPE WALDACK

3 gedachten over “Schilderijen van Philippe Waldack

 1. Hoi Philippe,
  Wat een mooie kleuren in “zielsleven”! En je laatste zeegezicht – dat je in de blog laat zien – is een meesterwerkje. Met veel plezier en interesse volg ik jouw schilderwerk, en alle stukjes die je op de div. blogs hier schrijft! (en, wat een prachtig taalgebruik heb je….) Hartelijke groeten, Adri.

 2. Hoi Alex en mede-kunstschilders,
  Ziehier mijn laatste abstracte werken.
  Het is een serie van drie.
  olieverf op papier omdat het een expiriment is.
  Later maak ik een compositie op doek, de drie werken al dan niet gemengd.
  Groetjes.
  Abstract-Philippe-Waldack-1
  Abstract-Philippe-Waldack-2
  Abstract-Philippe-Waldack-3

  1. Hallo Philippe
   En ik maar kijken en kan ze nog steeds niet zien :).
   Heb je ze wel opgestuurd? Want anders kan den Alex ook niets doen he?
   Ben benieuwd, jouw kennende moeten ze wel mooi zijn.
   Groet Theo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *