Schilderijen van Pina Bogers

Alba-in-olieverf-uit-2012

Pina Bogers schildert sinds 2009. Zij schildert zowel met olieverf als acrylverf. Haar werk is heel divers.

Wil je een reactie achterlaten voor Pina Bogers? Zij zal dit zeker waarderen!

Pina Bogers

Even voorstellen: Mijn naam is Pina Bogers.
Ben in juni 2009 met het schilderen begonnen, ben erg geinteresseerd in kunst in het algemeen.
Voorheen heb ik gewerkt. Schilderen is altijd een stille wens geweest maar bij gebrek aan tijd, nu pas heb ik deze hobby echt waar kunnen maken.
Heb geen echte voorkeur in het schilderen van onderwerpen. de keuze is afhankelijk van de gevoelens van het moment. Gezien de nog korte ervaring, de moeilijkheidsgraad van het onderwerp is bepalend.
Graag deel ik ervaring en/of op- aanmerkingen met andere cursisten.
Bij voorbaat mijn dank en hoor graag hoe verder.
Groetjes, Pina

20 gedachten over “Schilderijen van Pina Bogers

 1. Welkom in de club Pina.
  Een mooie schakering aan onderwerpen, de een nog mooier dan de ander, zie ik als een verrijking van ons toch al heel speciale verzameling aan werken. Je ziet aan je werken dat je er veel plezier in hebt. Ik krijg er zelf gewoon weer zin aan. Heel mooi en geweldig dat je dit met ons wilt delen.
  Heel veel schilderplezier gewenst

 2. Hallo Pina, wat leuk dat we nu ook jouw werk kunnen zien! Het werk “The Eyes”; schitterend, wat een mooi kleurgebruik!
  Veel succes en plezier in je schildercarriëre!
  Adri.
  p.s. Pina, zou je de maten van je schilderijen erbij kunnen zetten? Je kunt je dan als kijker een betere voorstelling van het werk maken. Vast bedankt! Adri.

 3. Dag Pina,
  Bedankt dat je jouw werken met ons wilt delen. Je hebt een mooie persoonlijke stijl, expirimenterend gewaagd.
  the eyes zijn inderdaad heel mooi.Ik zou zeggen doe zo verder, geniet van elk werk met hart en ziel, durf grenzen te verleggen.saluutjes en tot wederhoren&zien.

 4. Aan Theo, Adri, Philippe,
  Dank voor jullie positieve reacties die ik uiteraard met open armen ontvang. Het geeft een enorme kick om door te gaan.
  Gaarne verneem ik ook opbouwend kritiek(?) om steeds betere prestaties te kunnen leveren.
  Nogmaals dank en tot schrijfs of ziens..!!
  Groetjes en fijne dag to all of you!
  pina

  1. Hoi Pina, Je vraagt ons om (opb) kritiek op je werk. Dat is lastig hoor, het komt zo snel onaardig over als je andermans werk gaat beoordelen…
   Als je zelf tevreden bent, en een goed gevoel hebt over hetgeen je gemaakt hebt, dan ís het ook goed; je schildert voor jezelf! En wie ben ik dan om daar kritiek op te hebben!
   Een advies: kies niet een te moeilijk onderwerp als je daar nog niet aan toe bent, je zet jezelf daarmee onder druk waardoor het schilderen minder leuk wordt…. Maar, het kan natuurlijk ook een uitdaging zijn!
   Nou ja, je vraagt om opbouwende kritiek, ik zal m’n best doen.
   De twee doeken waarop je handen hebt geschilderd: de anatomie van de handen klopt niet, en dat is heel jammer, want verder zijn het leuke werken. Wat ik zelf altijd doe als ik iets wil schilderen dat écht moet lijken: eindeloos het onderwerp tekenen, en veel foto’s ervan bekijken. (en als het kan zelf maken)
   Dat helpt om het item “in de vingers” te krijgen. Je zult dan vanzelf beter zien waar bv. de duim uit de hand komt, hoeveel en waar de vingerkootjes zitten, enz. Handen zijn lastig hoor. Echte kenners van oude meesters herkennen vaak aan de manier waarop handen zijn geschilderd, wíe de schilder is geweest!
   De handen van Michelangelo’s werk heb ik toevallig ook eens gemaakt, op mini-formaat. (als je een foto wilt, mail me dan even – adres op mijn pers. pagina)
   Hoop dat je hier iets aan hebt, maar bedenk dat een “perfect” schilderij niet bestaat, en een Michelangelo zullen wij beiden wel nooit worden!
   Succes ermee, Adri.

   1. Hallo Adri,
    Dankje voor je reactie.
    Het zijn voor mij aandachtspunten om over na te denken en uiteraard steeds (mini) vooruitgangen te boeken!!!!
    Het is niet makkelijk maar de passie voor het schilderen kan hierdoor alleen maar groeien…
    Nogmaals dank en fijne dag.
    pina

  2. Hoi Pina,
   Ook ik vind jouw werk mooi en vooral heel divers.
   Ik heb eigenlijk niet veel comentaar op jouw werk.
   Ik vind niet dat een werk persee realistisch of kloppend hoeft te zijn om mooi of bijzonder te zijn.
   Veel beroemde schilders hebben zelfs hun uiterste best gedaan om de realiteit zoveel mogelijk uit de weg te gaan,en het kind weer in zich te ontwaken, ook al waren ze in staat tot technische zeer realistische hoogstandjes.
   Veel kunstschilders die technisch gezien op een hoog niveau zitten gaan vaak over op abstract, omdat ze het hebben gehad met het copieren van de werkelijkheid.
   Ik denk dat het goed is voor iedere schilder en dus ook voor jou, om je te richten op waar je zelf naartoe wilt, om van daar uit adviezen te vragen over de obstakels die er op je pad komen.
   Als ik naar jouw werk kijk dan zie ik iemand die iets te vertellen heeft met haar werk en dat vind ik het sterkste uitgangspunt voor een schilderij,
   Als je tegen technische vraagstukken aan loopt dan zal ik graag hier op de blog jouw vraagstukken beantwoorden.
   Ik wens je veel schilderplezier.
   Vriendelijke groet,
   Alex Mooyman

 5. Hey Pina,
  Erg mooi werk wat je ons laat zien, schitterende kleuren, het roept een speciale sfeer op, mysterieus, echt prachtig.
  Fijn dat je die met ons wilt delen !
  Vooral doorgaan, dan kunnen wij er ook blijven van genieten ! 😉

 6. ik vind heel mooi gedaan.
  maar als je er een foto van maakt.
  zijn ze niet zo mooi als in werkelijk heid.
  en hoe groot zijn de doeken.
  heel goed .
  vr gr jan

 7. Mooi van kleur en divers in soort met een geheel eigen stijl en dat voor iemand die nog maar enkele jaren bezig is. Zou graag ook eens een werk wie zien wat ingetogener is met heldere kleuren in de vorm van iets geheim zinnigs, onbekends, volgens mij moet u dat zeker lukken.
  Groetjes Imke

 8. Gewoon mooi….en wat je allemaal doet kan Alex jou niet leren….misschien een hint geven….en gewoon leren van al die schilders…van Waldeck t/m Mieke…ik noem maar wat (Adrie kan er wel wat van)…
  geloof in jezelf….en SCHILDEREN!!…..

 9. Hoi Pina,
  Wat zijn jouw schilderen prachtig, mysterieus en erg sfeervol. Het straatje vind ik ook erg goed en knap werk hoor. Blijf schilderen en vooral geniet ervan. Kijk uit naar je volgende schilderijen.
  Groetjes
  Emmy

 10. Prachtig Pina!
  Wat heb jij hard gewerkt…. The eyes 2: SCHITTEREND!!
  Ook Emergent, The Tinker, Gelaat tussen rotsen, allemaal super mooi gedaan.
  Groetjes, Adri.

  1. Hallo Gerry,
   Doe mijn best. Probeer te maken wat ik mooi vind hoewel ik altijd erg verrast ben als de resultaat bevredigend is. Komt dit door de weinig ervaring? Hoor graag de belevenis van andere cursisten.
   Fijne dag to all!!
   pina

   1. Hoi Pina,
    Nee, dat verrast zijn heeft niets met ervaring te maken. Het gebeurt gewoon, en het blijft gebeuren…. Eén van de leuke dingen van creatief bezig zijn – ook al begin je met een plan, gedurende het schilderen ontstaat er soms zomaar iets wat je niet bedacht had….
    Lees ook Alex’ artikel over schilderen zonder plan eens, dat is één en al verrassing!
    Ik wens je nog veel verrassingen toe!
    Groetjes, Adri.

   2. Hoi Pina,
    Ik denk dat je altijd wel verrast zult zijn na afloop, maar dat is volgens mij juist goed…
    Ik heb deze week een landschap geschilderd en toen het klaar was en ik later nog eens keek zag ik zomaar een hoofd van een paard vorm in mijn wolken terwijl dat helemaal niet de bedoeling was, ik wilde het veranderen, maar ik laat het toch maar zo want het heeft wel iets….lol. over verrasing gesproken.

 11. Hallo Pina,
  Bbedankt voor je reactie, het stimulerd me.
  Ik vind je schilderijen prachtig en een tikje mysterieus. heel mooi van kleuren en verschillende onderwerpen. fijn dat je dit wil delen en ik als beginner steek er veel van op, bedankt.
  vriendelijke groeten
  rien van grinsven

 12. Heel mooi werk van jou, ben er toevallig bij gekomen en aandachtig bekeken, sterke werken, bedankt dat je me nog eens hebt laten dromen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *