Verduistering van het licht of het koesteren van het innerlijk licht

Verduistering van het licht of het koesteren van het innerlijk licht

Verduistering van het licht of het koesteren van het innerlijk licht

Dit schilderij is geïnspireerd op hexagram 36 van de I Tjing. (De werkelijke titel van het hexagram is: Verduistering van het licht)

Er zijn van die tijden dat alles en iedereen zich tegen je lijkt te keren. Je beste vrienden laten je stikken of zijn zelfs onaardig tegen je. En tegelijkertijd gaat je auto stuk en vallen er onverwachte rekeningen in de bus. Het lijkt wel of het geen toeval is en de ene ramp de andere aantrekt.

Als de duisternis in de wereld regeert, is het verstandig om je terug te trekken in je innerlijke wereld en de boze buitenwereld even te negeren. Keer terug in je eigen licht en voed je daarmee. Laat mooie beelden vloeien uit je hart en geniet van de mooie dingen die je kunt bedenken. Uiteindelijk zal je innerlijke licht weer naar buiten gaan stralen en ook de buitenwereld weer tot rust brengen.

De vooruitgang zal tijdelijk even langzaam gaan, maar door terug te keren in je innerlijke licht ga je wel vooruit. Zittend op de rug van een reuzeschildpad. Dit is een van mijn favoriete schilderijen. In moeilijke tijden weet ik altijd wat me te doen staat.

Olieverf op doek 70 x 50 cm

2 gedachten over “Verduistering van het licht of het koesteren van het innerlijk licht

  1. heel mooi, ook je beschrijving in woorden!
    Je geeft er heel veel diepgang mee en herkenbaarheid,
    voor velen (vermoed ik)
    Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *