Videocursus 2 | Schilderen met Olieverf 

Breng schilderen naar het volgende niveau

24/7

Leren waar en wanneer het jou uitkomt

50+

Stap-voor-stap schildertips

100%

Tevredenheidsgarantie

Wil jij schilderen naar het volgende niveau brengen, maar weet je niet of je dat kunt?

Volg dan deze eenvoudige, stap-voor-stap vervolg videocursus en schilder mee.

Iedereen kan schilderen! 

Ook jij! Ook als gevorderde schilder zul jij jezelf met deze cursus een groot plezier doen.

“Met deze Duidelijke en Eenvoudig te Volgen Videocursus Leer jij Schilderen met Olieverf naar het volgende niveau te brengen”

Het volgende niveau

Nieuwe technieken om jouw mogelijkheden te verruimen

Nat en Droog

Zowel Nat in Nat technieken als Nat over Droog techniek

Meerdere principes

Uitleg en toepassing van het Vet over Mager principe

Kleuren mengen

Diverse mengmethoden van kleuren

Mijn naam is Alex Mooyman

Als jij de vorige videoschildercursus in jouw bezit hebt, zul je al goed in staat zijn tot het maken van een geslaagd schilderij. Je leerde hoe te beginnen met een leeg doek en dit te volbrengen tot een volwaardig schilderij met diepte, optisch perspectief en diverse slimme technieken. Iedereen die deze eerste cursus in zijn bezit heeft, heeft alle basisvaardigheden onder bereik om succesvol met olieverf te werken.


Je wil vast weten hoe het verder gaat… Iedereen die de basistechnieken zelf al kende en al een tijdje schildert zal op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen… Het wordt daarom tijd om de volgende stap te zetten…

Waarom is deze cursus zo geliefd?

Stap voor stap begeleiding

Mijn Videolessen zijn zo gemaakt dat je precies kunt zien wat ik doe en hoe ik het doe. Ik neem ruim de tijd voor iedere stap en leg ook regelmatig van alles uit over het hoe en waarom.
Zo kun je gemakkelijk met mij meeschilderen en zal je heel erg snel leren. 

Online Leeromgeving

Naast de videolessen en het E-boek, kun je gemakkelijk direct om mijn hulp vragen of die van andere curisten. Je kunt altijd snel op antwoord rekenen, zodat je snel weer verder kunt. Lukt er dus iets niet, of wil je weten hoe je iets moet aanpakken? Laat je snel helpen in de online leeromgeving

De volgende stap

Deze videocursus is het vervolg op videocursus 1. Je leert met deze cursus hoe het Schilderen met Olieverf tot een hoger niveau te tillen. Nieuwe technieken komen aan bod.Handige tips en trucs worden onthuld om een veel beter schilderij te krijgen.
Je leert hoe je de juiste verhoudingen krijgt tussen alle onderwerpen en hoe vormen met elkaar samen werken tot een sterker geheel.
Deze cursus gaat jou zonder twijfel naar een hoger niveau brengen.

Wat ga je leren in deze online schildercursus?

 • Nieuwe technieken om jouw mogelijkheden te verruimen
 • Zowel Nat in Nat technieken als Nat over Droog techniek
 • Uitleg en toepassing van het Vet over Mager principe
 • Diverse mengmethoden van kleuren
 • Leren werken met licht en schaduw
 • Extra kennis om jouw schilderij bijzonder te maken
 • Handige tips en trucs om de onderwerpen samen te laten werken tot een sterk geheel

 • Extra aandacht voor de vormen die ontstaan tussen de onderwerpen (heel belangrijk)

 • Nieuwe Geheimen over Schildertechnieken met Olieverf worden Onthuld

 • Jij zult overladen worden met nieuwe inspiratie en kennis

 • Jouw Vrienden zullen niet meer begrijpen hoe jij dit voor elkaar krijgt

Wat ontvang je?

Videoles 1: Lucht en Water in felle kleuren

We gaan weer lucht en water schilderen, maar dit keer in rode en gele kleuren. Deze keer wat langwerpige wolken die we langzaam uitwerken tot in de details. Extra uitleg over het werken op gladde ondergronden. Werk je liever op doek, dan zal alles je nog makkelijker af gaan.

Video 2: Bergen met paletmes

In deze video gaan we ruige bergen schilderen. Ik leer je hoe je de juiste kleur voor de bergen mengt. We beginnen de ruwe vormen neer te zetten met het paletmes. Daarna werken we de bergen uit met een platte kwast. Dit is de ruwe voorbereiding. In de volgende les gaan we de bergen extra vormgeven.

Videoles 3: Een zeer speciale techniek

Om de bergen gedetailleerder te krijgen pas ik een speciale techniek toe. Maar weinig schilders kennen deze techniek terwijl je hier de meest wonderlijke dingen mee kunt bereiken. Niemand zal begrijpen hoe je zo fijn en gedetailleerd hebt kunnen werken.

Videoles 4: Het schilderij wordt ingepakt

We maken de buitenranden nog wat donkerder om te zorgen dat de focus op het midden van het schilderij komt te liggen. Hierbij letten we extra op de vormen die ontstaan op de plekken waar we niet schilderen. Mooie vormen zijn in een schilderij heel belangrijk. Dus ook de vormen die je tussen de onderwerpen ziet.

Videoles 5: Onderschildering van de voorgrond

We maken een onderschildering voor de voorgrond. Dit zal in een latere fase houvast geven voor ons landschap. Ook hier letten we weer extra goed op de vormen die in het schilderij allemaal gaan samenwerken tot een goed schilderij. We proberen met deze onderschildering al te bepalen hoe het landschap zal lopen.

Videoles 6: Groenen in vele soorten

We gaan een flink aantal groenen mengen en daarbij laat ik je zien hoe je het mengen goed in de vingers krijgt. Deze techniek kun je ook gebruiken bij het mengen van vele andere kleuren. Met deze groenen gaan we straks het landschap vormgeven.

Videoschilderles 7: Graslandschap

We gaan nu daadwerkelijk het graslandschap schilderen. Hiervoor hebben we de vele soorten groen tot onze beschikking. We merken nu hoeveel houvast de onderschildering geeft en maken hier handig gebruik van. Je leert hoe je richting aan het gras geeft en hoe kleine heuveltjes ontstaan. Door diverse lagen aan te brengen komt het gras tot leven en ontstaat ook perspectief.

Videoschilderles 8: Gedetailleerde bomen

We brengen donkere en lichte bruinen aan op de onderschildering van de bomen. Ook hierbij laat ik je weer zien hoe je zelf prachtige bruinen kunt mengen. De stam en de takken beginnen driedimensionaal te ogen. De wortels strekken zich uit in het gras.

Videoschilderles 9: Detailvideo

Om je gedetailleerd te laten zien wat er gebeurd is, zoom ik regelmatig in op details. Na het zien van de vorige les zul je beter begrijpen hoe het landschap tot stand is gekomen. Handig om deze video te bekijken voordat je zelf begint met het gras en de bomen schilderen.

Videoschilderles 10: De kunstenaar in zijn eigen landschap

Een schilderij begint pas echt te leven als het een verhaal vertelt. Dit keer het verhaal van de schilder die zit te schilderen in zijn eigen landschap.


Ik leer je handige foefjes om alles op de juiste plaats en in de juiste verhoudingen te krijgen. Fijn om zo trefzeker te kunnen werken.

Videoschilderles 11: Driedimensionaal

Door het aanbrengen van schaduwen en hooglichten begint het figuurtje echt driedimensionaal te worden. Ik leg je uit waar je op moet letten om alles realistisch te laten overkomen.

Videoschilderles 12: Leven in je schilderij

Zwaluwen die over het water vliegen brengen het schilderij nog meer tot leven.


Ik laat je zien hoe je kleine priegelklusjes heel gemakkelijk maakt. Vanaf nu kun jij ook fijnschilderen.

Videoschilderles 13: De puntjes op de “i”

Tot slot lopen we het hele schilderij langs en brengen we nog hele kleine verbeteringen en accenten aan. Hoewel deze kleine aanpassinkjes nauwelijks op zullen vallen, brengen ze het schilderij toch in zijn geheel naar een hoger plan.

Altijd online hulp als je vragen hebt

Ik schep er plezier in om jou zo goed mogelijk te helpen. Heb jij vragen over de cursus? Is er iets waar je meer over wilt weten? Wil je graag hulp met jouw schilderij? Als Cursist kun jij altijd op mijn hulp en advies rekenen.
Je krijgt altijd antwoord binnen 24 uur. In de meeste gevallen zelfs eerder. 7 dagen per week, dus ook op zondag!

Klaar om te starten?
Je investering is slechts 147 euro

Ervaringen van gebruikers

Ik had nog nooit geschilderd

Aan alle schilders in de dop, die nog twijfelen: Ik heb de schildercursus van Alex Mooyman ” Schilderen met Olieverf ” aangeschaft en de lessen zijn rustig en duidelijk gegeven. Ik had nog nooit geschilderd en na het zien van de lessen heb ik zijn strand met palmbomen zodanig nageschilderd, dat ik een pluim op mijn schildershoed kreeg van Alex. Dus ik zou zeggen: Gewoon doen…!!

Elly - beginnende schilderes

Het is een hele handige cursus met diverse technieken

 Ik schilder al jaren maar het floept zo uit mijn vingers en penseel. 1 keertje heb ik een workshop gevolgd “ode aan van Gogh” en daarna heb ik heel veel gelezen.. alhoewel.. ik deed toch altijd mijn eigen ding. Omdat ik toch behoefte had aan een schilderscursus en heel weinig tijd had om naar een cursus toe te gaan, heb ik ook de cursus van Alex aangeschaft. Het is een hele handige cursus met diverse technieken en ik ben er zeker wijzer van geworden. Een echte aanrader. Groetjes, Christelle

Christelle - gevorderde schilderes

Het is een cursus die ieder beginneling moet aanschaffen.

Heb de cursus van Alex Mooijman aangeschaft ben net begonnen met schilderen. Het is een cursus die ieder beginneling moet aanschaffen. Het word je duidelijk uitgelegd hoe je alles moet doen. Ik hoop dat ik nog meer van Alex te zien krijg en nog meerdere cursussen komen. Ik ga ze dan onmiddellijk aanschaffen. Bedankt Alex Groetjes Derk

Derk - beginnende schilder

Enkele voorbeelden van cursisten:

"Met de verkoop van slechts 1 schilderij
verdien jij deze cursus meervoudig terug"

TIJDELIJKE BONUS: jouw persoonlijke pagina

Exclusief voor cursisten van de Video Schildercursus:
Toon je  schilderijen aan het grote publiek!

Dat deze videoschildercursus zijn vruchten afwerpt, kun je zien op de Persoonlijke Pagina’s van cursisten. Ik ga er van uit dat je ze al gezien hebt op de website. Zowel beginnende als gevorderde cursisten laten hier hun prachtige schilderijen zien. Enkele cursisten hadden nog nooit eerder geschilderd. Ook jij krijgt recht op jouw eigen Persoonlijke Pagina waar je jouw werk aan het grote publiek kunt tonen. Misschien vind je dit nog wat spannend, maar je zult zien dat het ontzettend leuk is om reacties te krijgen van bezoekers van de website en van jouw medecursisten. Deze pagina wordt Geheel in Overleg met Jou gemaakt, en pas online gezet nadat Jij Tevreden bent. Je mag hier zelfs kosteloos jouw werk te koop aanbieden…. Opbrengsten zijn geheel voor jouzelf.  (waarde = onbetaalbaar)

€ 147,-

Leer schilderen met olieverf
Videocursus 2

Wil jij schilderen met olieverf naar het volgende niveau brengen als een ware kunstenaar, maar weet je niet waar je moet beginnen of ben je bang dat je het niet kunt? Met deze Duidelijke en Eenvoudig te Volgen Videocursus Leer jij Stap voor Stap Schilderen met Olieverf.


+ een eigen persoonlijke pagina: toon je werk aan het grote publiek

 • 100% niet goed, geld terug!

  Omdat ik er zeker van ben dat deze Videoschildercursus jou zal bevallen, geef ik je een Onvoorwaardelijke niet goed geld terug garantie.

  Jij kunt de videoschildercursus dus zonder enig risico uitproberen!
  Drie volle dagen na jouw aankoop mag je mij laten weten als je de cursus niets voor jou vindt en je krijgt het volledige aankoopbedrag geheel terug. Je hoeft me niet te vertellen waarom, geen addertjes onder het gras, alle risico is voor mij. Het aankoopbedrag stort ik direct terug op jouw rekening.

  Zonder lastige vragen, of flauwe voorwaarden.
  Als dank dat je het geprobeerd hebt, mag je het Eboek: “Alles Wat Je Weten Wilt Over Schilderen Met Olieverf” gewoon houden.

  Krijg nu direct toegang tot video schildercursus 2

  arrow_drop_up arrow_drop_down