Zelfportret

zelfportretZelfportret

Het leuke aan een zelfportet is, dat je jezelf net iets mooier kunt maken dan je bent. Ik heb de borstspieren wat overdreven, vooruitlopend op mij fanatieke training. Op mijn linker schouder en op mijn hoofd zie je kolibries. Ze staan voor mij voor hoge energie. Het portret is gemaakt in mijn woonkamer. Mijn uitzicht op de straat heb ik veranderd in een uitzicht op een heerlijk landschap. Heel grappig en leerzaam om mijn schilderijtjes nog een keer opnieuw in miniatuur te schilderen.

Olieverf op doek 100 x 80 cm

10 gedachten over “Zelfportret

 1. knap hoor dat zou ik ook graag willen doen maar ik altijd problemen met de ogen en dan heb ik ook nog een bril op dus dat vind ik helemaal moeilijk. Tonny

 2. Is een leuk schilderij geworden. Grappig zo’n selfie, kun je inkleuren zoals je zelf wilt. Van Gogh maakte ook wel zelfportretten en er zijn er vast wel meer, maar dat zal wel via een spiegel gebeurd zijn.

 3. Mooi schilderij, vooral omdat je het heerlijke landschap in mijn ogen zo geschilderd hebt dat je er zo kunt binnenwandelen Gr Charlotte

 4. Mooi Alex zo`n zelfportret te maken, dat is zo eigen werk. Ik vind ook dat je erg enthousiast en gedreven bent wat het schilderen met olieverf aangaat. Per toeval al surfend op zoek naar informatie over olieverf schilderen kwam ik bij jou site uit. Ben blij hiermee goede informatie te vinden. Ik ben niet het type dat schildersboeken hierover gaat lezen, geen concentratie daarvoor maar meer van in de praktijk zien en ontdekken, heb ook wat lessen gehad, maar vaak vergeet ik de techniek en doe ik toch weer mijn eigen ding. Zo en nu ga ik weer verder kijken naar jou schilderijen, nieuwsgierig wat je nog meer hebt gemaakt en met ons wilt delen. Groetjes van Mabel

 5. Het ziet er naar uit dat je vrijwel al je schilderijen ingelijst hebt, tenminste zo heb je het geschilderd. Doe je dat in werkelijkheid ook en waarom was het schilderen over de rand dan belangrijk ? Hoe kies je de kleur van de lijst ?

  1. Hoi Frans,
   ik gebruik meestal goedkope wissellijstjes van zwart geschilderd vurenhout. Na verkoop kiezen mensen vaak toch zelf een lijst naar eigen wens.
   Wat voor lijst je kiest is natuurlijk een individuele keus.
   De randen mee schilderen vind ik een kwestie van je werk “Af” opleveren. Gebruik je een baklijst, dan zullen de randen ook zichtbaar worden.
   Bovendien zal een niet geschilderde rand gemakkelijk vervuilen en niet goed schoon te maken zijn.
   Vriendelijke groet,
   Alex Mooyman

   1. Misschien kwestie van smaak, maar een zwarte lijst is mij teveel een rouwrand. Een kleur die ook in het schilderij voorkomt of juist een contrasterende geeft een extra effect. Waar is overigens in dit schilderij de horizon, kinhoogte ?

    1. Hoi Frans,
     zoals ik al zei: Wat voor lijst je kiest is natuurlijk een individuele keus.
     De horizon staat altijd op hoogte van de ogen van de beschouwer. In dit geval een camera op een statief.
     Als je het precies wil weten, dan trek je wat parallelle lijnen richting de horizon. Waar de lijnen kruisen ligt de horizon.
     Vriendelijke groet,
     Alex Mooyman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *